accesskey_mod_content

Finalitzat amb èxit el projecte europeu per a la connexió de servicis públics al node eIDAS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 març 2018

El passat 28 de febrer va finalitzar el projecte CEF A2015/1168905 per a connectar servicis públics al node eIDAS espanyol

El projecte europeu “Connecting public services to the Spanish eIDAS node” s'emmarca dins del programa Connecting Europe Facility (CEF)(Obri en nova finestra) . El seu  objectiu era que servicis públics espanyols es connectaren al node eIDAS espanyol i amb açò es prepararen per a complir amb l'obligació que establix el Reglament eIDAS ( Reglament (UE) Nº 910/2014(Obri en nova finestra) ) sobre el reconeixement d'identitats transfrontereres. En este projecte han participat com a proveïdors de servicis diferents organismes públics, entre ells: entitats locals, diputacions, universitats així com servicis de  Ministeris, a més de la Secretaria General d'Administració Digital com a responsable  de la implantació i operadora del node eIDAS espanyol i Red.es com a coordinador del projecte.

Gràcies a esta connexió al node eIDAS, ciutadans europeus podrien accedir a estos servicis públics espanyols  utilitzant per a la seua autenticació un mitjà d'identificació del seu país d'origen. De la mateixa forma, un ciutadà espanyol podrà identificar-se en servicis europeus utilitzant per a açò el seu DNI. 

La integració dels servicis al node eIDAS s'ha realitzat mitjançant el sistema Cl@ve, que proporciona diferents mètodes d'autenticació d'identitat electrònica dels ciutadans. Entre estos mètodes s'oferix una opció per a ciutadans europeus, que utilitza la xarxa de nodes eIDAS per a permetre'ls identificar-se utilitzant un mitjà d'identificació del seu país d'origen. 

Al setembre de 2018, serà obligatori el reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres notificades a la Comissió Europea, per la qual cosa tots els servicis públics deuran poder oferir la possibilitat d'identificació amb mitjans d'identitat electrònics d'altres països, sempre que estos hagen sigut notificats.

Per a més informació, visite este enllaç(Obri en nova finestra)

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Cooperació interadministrativa