accesskey_mod_content
OBSAE

La Comissió d'Estratègia TIC, d'acord amb el que es disposa en Reial decret 806/2014, de 19 de setembre sobre organització i instruments operatius de les TIC en l'AGE(Obri en nova finestra) , té entre les seues funcions “actuar com a Observatori de l'Administració Electrònica i Transformació Digital". D'esta manera es dona continuïtat a la labor de l'Observatori d'Administració Electrònica (OBSAE) iniciada ja amb l'antic Consell Superior d'Administració Electrònica segons el que es disposa en el Reial decret 589/2005.

En la seua labor d'anàlisi i difusió de la situació de l'Administració Electrònica a Espanya l'OBSAE:

  • Sintetitza, analitza i publica indicadors d'Administració electrònica.
  • Realitza estudis periòdics (generalment anuals) i publica els seus resultats en informes que avaluen el grau de desenvolupament de l'Administració Electrònica i la implantació i ús de les TIC en les Administracions Públiques considerant els diferents àmbits administratius.
  • Publica trimestralment un butlletí amb una recopilació de diverses fonts dels principals indicadors de l'Administració Electrònica a Espanya.
  • Publica mensualment notes tècniques sobre aspectes concrets del desenvolupament de l'Administració Electrònica.
  • També publica ocasionalment estudis temàtics sobre aspectes concrets de l'Administració Electrònica i articles publicats en mitjans de comunicació i fòrums especialitzats.
  • Col·labora amb entitats internacionals com la Comissió Europea, l'OECD i l'ONU per a la definició i posterior mesurament de les actuacions espanyoles en diferents estudis internacionals.

Les Comissions Ministerials d'Administració Digital , les Comunitats Autònomes i la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), estes últimes en el marc del Comissió Sectorial d'Administració Electrònica cooperen amb l'Observatori en les seues activitats.

Altres Observatoris d'Administració ElectrònicaAltres Observatoris d'Administració Electrònica