accesskey_mod_content

Finalitzat amb èxit el projecte europeu per a la connexió de serveis públics al node eIDAS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

20 març 2018

El passat 28 de febrer va finalitzar el projecte CEF A2015/1168905 per connectar serveis públics al node eIDAS espanyol

El projecte europeu “Connecting public services to the Spanish eIDAS node” s'emmarca dins del programa Connecting Europe Facility (CEF)(Obre en nova finestra) . El seu  objectiu era que serveis públics espanyols es connectessin al node eIDAS espanyol i amb això es preparessin per complir amb l'obligació que estableix el Reglament eIDAS ( Reglament (UE) Nº 910/2014(Obre en nova finestra) ) sobre el reconeixement d'identitats transfrontereres. En aquest projecte han participat com a proveïdors de serveis diferents organismes públics, entre ells: entitats locals, diputacions, universitats així com serveis de  Ministeris, a més de la Secretaria General d'Administració Digital com a responsable  de la implantació i operadora del node eIDAS espanyol i Red.es com a coordinador del projecte.

Gràcies a aquesta connexió al node eIDAS, ciutadans europeus podrien accedir a aquests serveis públics espanyols  utilitzant per a la seva autenticació un mitjà d'identificació del seu país d'origen. De la mateixa forma, un ciutadà espanyol podrà identificar-se en serveis europeus utilitzant per a això el seu DNI. 

La integració dels serveis al node eIDAS s'ha realitzat mitjançant el sistema Cl@ve, que proporciona diferents mètodes d'autenticació d'identitat electrònica dels ciutadans. Entre aquests mètodes s'ofereix una opció per a ciutadans europeus, que utilitza la xarxa de nodes eIDAS per permetre'ls identificar-se utilitzant un mitjà d'identificació del seu país d'origen. 

Al setembre de 2018, serà obligatori el reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres notificades a la Comissió Europea, per la qual cosa tots els serveis públics deuran poder oferir la possibilitat d'identificació amb mitjans d'identitat electrònics d'altres països, sempre que aquests hagin estat notificats.

Per a més informació, visiti aquest enllaç(Obre en nova finestra)

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Cooperació interadministrativa