accesskey_mod_content

Obert el termini per a proposar nous conjunts de dades per a la Guia de dades obertes FEMP

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

23 abril 2018

Logo de Datos.gob.es

El grup de dades obertes de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la FEMP àmplia el  grup de treball per a continuar la identificació de conjunts de dades que permeten homogeneïtzar la publicació de dades obertes i facilitar la seua gestió.

En esta ocasió es busquen 20 nous dataset que se sumixen als 20 ja publicats en la  Guia de dades obertes FEMP(Obri en nova finestra)  de 2017, que el seu objectiu era difondre pautes i recomanacions per a facilitar l'obertura de dades per part de les administracions públiques i afavorir la seua reutilització. cal destacar que 11 d'estos conjunts ja van ser inclosos prèviament en la  Norma Tècnica UNIX 178301:2015 d'AENOR(Obri en nova finestra) , que estandarditza la seua publicació. Estos conjunts de dades abasten des dels contractes públics fins a l'estat del trànsit, passant pels pressupostos, l'agenda cultural o les dades relacionades amb la qualitat de l'aire.

El passat 10 d'abril es va reunir el grup de treball que durà a terme la definició dels nous conjunts de dades, en una sessió oberta on els assistents van tindre l'ocasió d'aportar la seua visió i definir els pròxims passos. Este grup de treball està integrat per entitats locals, personal d'universitats, l'associació ASSETGE, autònoms i emprenedors, empreses i institucions com  Red.es(Obri en nova finestra) . Durant esta sessió també es van mostrar les labors de difusió realitzades a través de diversos congressos, cursos i presentacions.

Els següents passos ara són:

  • Fins al 23 d'abril, aquells ciutadans que ho desitgen poden proposar nous conjunts de dades que consideren d'interés a través d'este  document(Obri en nova finestra) . Cada proposta ha d'incloure una descripció o explicació on es detalle el benefici esperat.

  • Entre els dies 24 i 26 d'abril s'obrirà la votació per a seleccionar als 20 nous conjunts de dades que s'afegiran als ja existents.

  • El divendres 27 d'abril es repartiran els diferents conjunts de dades entre els membres de el grup de treball i aquelles persones que desitgen contribuir a esta iniciativa.

  • Entre el 28 d'abril i el 16 de maig es realitzaran els treballs d'anàlisis i definició, seguint les mateixes pautes ja utilitzades per la Federació espanyola de Municipi i Privincias (FEMP)(Obri en nova finestra) en 2017, de tal forma que tota la informació quede unificada.

El resultat serà la definició del total dels 40 conjunts de dades proposades en el mes de juliol. A més, es publicarà un resum executiu de la Guia de dades obertes FEMP traduït a altres idiomes per a facilitar la seua difusió. D'esta forma es busca ajuda a aquells municipis, espanyols i estrangers, que desitgen elaborar i publicar conjunts de dades pròpies, d'una manera senzilla i eficaç, afavorint la seua reutilització.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Govern obert
  • Cooperació interadministrativa