accesskey_mod_content

Obert el termini per proposar nous conjunts de dades per a la Guia de dades obertes FEMP

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 abril 2018

Logo de Datos.gob.es

El grup de dades obertes de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la FEMP àmplia el  grup de treball per continuar la identificació de conjunts de dades que permetin homogeneïtzar la publicació de dades obertes i facilitar la seva gestió.

En aquesta ocasió se cerquen 20 nous dataset que se sumeixen als 20 ja publicats en la  Guia de dades obertes FEMP(Obre en nova finestra)  de 2017, que el seu objectiu era difondre pautes i recomanacions per facilitar l'obertura de dades per part de les administracions públiques i afavorir la seva reutilització. cal destacar que 11 d'aquests conjunts ja van ser inclosos prèviament en la  Norma Tècnica UNEIX 178301:2015 d'AENOR(Obre en nova finestra) , que estandarditza la seva publicació. Aquests conjunts de dades abasten des dels contractes públics fins a l'estat del tráfico, passant pels pressupostos, l'agenda cultural o les dades relacionades amb la qualitat de l'aire.

El passat 10 d'abril es va reunir el grup de treball que durà a terme la definició dels nous conjunts de dades, en una sessió oberta on els assistents van tenir l'ocasió d'aportar la seva visió i definir els propers passos. Aquest grup de treball està integrat per entitats locals, personal d'universitats, l'associació ASSETGI, autònoms i emprenedors, empreses i institucions com  Red.es(Obre en nova finestra) . Durant aquesta sessió també es van mostrar les labors de difusió realitzades a través de diversos congressos, cursos i presentacions.

Els següents passos ara són:

  • Fins al 23 d'abril, aquells ciutadans que ho desitgin poden proposar nous conjunts de dades que considerin d'interès a través d'aquest  document(Obre en nova finestra) . Cada proposta ha d'incloure una descripció o explicació on es detalli el benefici esperat.

  • Entre els dies 24 i 26 d'abril s'obrirà la votació per seleccionar als 20 nous conjunts de dades que s'afegiran als ja existents.

  • El divendres 27 d'abril es repartiran els diferents conjunts de dades entre els membres de el grup de treball i aquelles persones que desitgin contribuir a aquesta iniciativa.

  • Entre el 28 d'abril i el 16 de maig es realitzaran els treballs d'anàlisis i definició, seguint les mateixes pautes ja utilitzades per la Federació espanyola de Municipi i Privincias (FEMP)(Obre en nova finestra) en 2017, de tal forma que tota la informació quedi unificada.

El resultat serà la definició del total dels 40 conjunts de dades proposades en el mes de juliol. A més, es publicarà un resum executiu de la Guia de dades obertes FEMP traduït a altres idiomes per facilitar la seva difusió. D'aquesta forma se cerca ajuda a aquells municipis, espanyols i estrangers, que desitgin elaborar i publicar conjunts de dades pròpies, d'una manera senzilla i eficaç, afavorint la seva reutilització.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert
  • Cooperació interadministrativa