accesskey_mod_content

Mig milió de ciutadans es van beneficiar en 2013 de la justícia gratuïta electrònica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

10 febrer 2014

Un total de 524.487 ciutadans van aprofitar en 2013 els avantatges que oferix l'Expedient Electrònic de Justícia Gratuïta, la qual cosa suposa un augment d'un 41 per cent respecte a l'any anterior.

Esta ferramenta desenvolupada per l'Advocacia Espanyola i posada a la disposició de les Comissions d'Assistència Jurídica Gratuïta estatals i autonòmiques proporciona una agilitació notable de l'accés a un dret fonamental del ciutadà com és la Justícia Gratuïta, facilitant els seus tràmits, alhora que suposa un estalvi de costos per a l'Administració.

L'Expedient Electrònic de Justícia Gratuïta recopila de forma segura i automàtica els documents requerits per a justificar la sol·licitud del dret a la justícia gratuïta, aporta transparència en la gestió, elimina els errors de l'expedient administratiu i reduïx el cost econòmic i els terminis de tramitació fins a en 40 dies.

El sistema desenvolupat per la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola, RedAbogacía, ja connecta a quasi 70 Col·legis d'Advocats de forma telemàtica i senzilla amb institucions com l'Agència Tributària, l'Institut Nacional de la Seguretat Social i la seua Tresoreria General, la Direcció general del Cadastre o l'Institut Nacional d'Ocupació, també amb organismes de comunitats autònomes amb competències en Justícia.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics
  • Interoperabilitat
  • Cooperació interadministrativa