“L'Administració, d'igual manera que els ciutadans, es va conscienciant cada vegada més de la importància, en termes d'eficiència i eficàcia, dels avantatges que ens oferixen les noves tecnologies”, ha apuntat el conseller d'Economia i Competitivitat del Govern de les Illes Balears. Així mateix ha subratllat que “el fet de compartir dades entre les diferents administracions reduïx les càrregues burocràtiques als ciutadans, amb la qual cosa s'estalvien temps i diners”. En este sentit, s'ha referit a la importància que les administracions municipals, insulars i autonòmica compartisquen la mateixa informació a través de les noves tencologías.
El govern regional ha presentat els avanços en administració electrònica dels últims anys. L'evolució del nombre de tràmits telemàtics oferits al ciutadà ha arribat als 108.957 en 2014, el nombre de documents firmats digitalment i custodiats per part del Govern aconseguix els 349.293 durant el 2014 i els servicis més consultats a través de la Xarxa han sigut estar al corrent de pagament en la Seguretat Social i les dades d'identitat.
En matèria de factura electrònica, després que des del 15 de gener de 2015 siga obligatori la presentació electrònica de factures per part dels proveïdors que hagen entregat béns o prestat servicis en l'Administració pública, ja s'han presentat en la CAIB 27.000 factures electròniques, un 25% de la facturació total.
Estos i altres dades sobre Administració electrònica en les Illes Balears s'han donat a conéixer en la VII Jornada d'Administració Electrònica 2015, organitzada per la Direcció general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic del Govern Balear
Font original de la notícia