accesskey_mod_content

Celebració del mes del mercat únic europeu 2013

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 setembre 2013

Comissió Europea

La Comissió Europea, en el marc de l'any Europeu dels Ciudadanos 2013, va a celebrar entre el 23 de setembre i el 23 d'octubre pròxims el “Mes del Mercat Únic 2013”.
 

Durant el “Mes del Mercat Únic” tindrà lloc un ampli debat públic en línia obert a tots els ciutadans europeus, que el seu objectiu serà el de suscitar un gran debat sobre el funcionament del mercat únic i el seu impacte en la vida quotidiana de les persones i empreses.

L'esdeveniment es desenvoluparà en línia, de manera que experts, funcionaris i comissaris europeus, així com diputats del Parlament Europeu i dirigents nacionals puguen dialogar directament amb els participants.

Cadascuna de les 4 setmanes que conformen el “Mes del Mercat Únic” es dedicarà a un tema, i les conclusions i idees procedents dels debats en línia sustentaran un debat de clausura que serà televisat per Euronews el 23 d'octubre de 2013.

Enguany s'han triat 4 temes que afecten directament al ciutadà: ocupació, drets socials, bancs i comerç electrònic.

Ocupació: treballar i crear una empresa a Europa

  • El Mercat Únic brinda als ciutadans de la UE la llibertat de viure i treballar en els altres països de la UE. Este debat pot incloure qualsevol aspecte, des de la creació d'una empresa fins a la cerca d'ocupació, per exemple.

Setmana 1: 23 a 27 setembre

Drets socials: els teus drets de protecció social en el Mercat Únic

  • La possibilitat de viure i treballar en altres països de la UE significa tindre accés en igualtat de condicions als drets de protecció social d'eixos països. Este debat pot incloure tot tipus de qüestions tals com a pensions, prestacions de desocupació o ús de servicis públics com l'atenció sanitària, entre unes altres.

Setmana 2: 30 setembre a 4 octubre

Bancs: Europa, els bancs i els ciutadans

  • El Mercat Únic proporciona als ciutadans de la UE un accés sense igual als bancs i servicis financers. Este debat pot incloure assumptes com a hipoteques, accés a comptes bancaris o la unió bancària, per citar alguns.

Setmana 3: 7 a 11 d'octubre

Comerç electrònic: Comprar, vendre i comunicar-se en línia

  • Comprar, vendre i comunicar-se en línia ha transformat la vida quotidiana de consumidors i empreses. Este debat pot incloure qüestions com la compra i la venda en línia, l'IVA en les compres en línia, problemes d'enviament, privacitat en les xarxes socials i moltes més.

Setmana 4: 14 a 18 octubre

Per a poder participar en els debats la Comissió anima a visitar el portal Yourideasforeurope.eu on podran trobar més informació.
 

  • Cooperació interadministrativa