accesskey_mod_content

Disponible l'Informe Anual "La Societat en Xarxa 2017"

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

14 novembre 2018

El Ministeri d'Economia i Empresa ha presentat l'informe anual elaborat per l'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (ONTSI).

El Ministeri d'Economia i Empresa ha presentat l'informe anual “La Societat en Xarxa 2017” elaborat per l'Observatori Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació(Obri en nova finestra) (ONTSI). 

L'informe recopila nombrosos indicadors nacionals i internacionals i presenta una panoràmica completa i detallada de la situació de la penetració i ús de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) i de l'avanç de l'Economia i de Societat de la Informació a Espanya, Europa i a nivell internacional.

Alguns de les dades contingudes en l'informe són:

  • A nivel mundial, todos los indicadores relacionados con la Sociedad de la Información han crecido globalmente. Según The Mobile Economy 2018, se han superado los 5 mil millones de personas conectadas a los servicios móviles en 2017, además se prevé que la industria global móvil seguirá aumentando durante los próximos años.
  • En Europa, el Índice DESI, elaborado por la Comisión Europea, mide el estado de digitalización de los 28 estados miembros, siendo Dinamarca, Suecia, Finlandia y Holanda las economías digitales más avanzadas según este índice. España, con 58 puntos sobre 100, ocupa la décima posición del ranking europeo, cuatro puntos por encima de la media de la UE28.
  • En 2017 continua consolidant-se la contractació conjunta de servicis TIC i, a la fi d'any, el 77,9 % de les llars comptava amb paquets de servicis TIC sent el més comú el que agrupa telefonia fixa, telefonia mòbil i Internet (50 % de les llars amb paquets TIC).
  • El 8,8 % de les pimes i grans empreses han realitzat anàlisis de Big Data i destaquen els realitzats sobre dades procedents de la geolocalització a partir de dispositius portàtils (52,5 %) i els generats pels mitjans socials (46,5 %). Per la seua part, el 2,4 % de les microempreses també van realitzar anàlisis Big Data sent igualment la principal font de dades els derivats de la geolocalització a partir de dispositius portàtils (63,9 %).

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

Consulta l'Informe Anual "La Societat en xarxa 2017" (Obri en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Servicis electrònics
  • Govern obert, Informes i Estudis

0 Comentaris

No hi ha comentaris