accesskey_mod_content

Es presenta l'Agenda Digital de Galícia 2020

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 desembre 2017

L'aprovació de l'Agenda Digital de Galícia 2020 és una estratègia coordinada i alineada amb les estratègies d'àmbit nacional i europeu en matèria d'ús de les TIC que reforça i reafirma l'Estratègia Gallega de Creixement Digital.

Esta nova Agenda Digital introduïx elements que permeten maximitzar l'impacte de les polítiques tecnològiques; sent este un factor imprescindible i clau per a aconseguir els objectius de creixement econòmic-social que es marca Galícia per al futur.

Serà missió de l'Agenda Agenda Digital de Galícia 2020(Obri en nova finestra) assegurar-se que la transformació es desenvolupe de manera intel·ligent, sostenible i integrador i per tant, contribuïsca a la resolució dels desafiaments als quals s'enfronta Galícia en totes les àrees de desenvolupament de la Comunitat (socials, econòmics i mediambientals).

Per a això, es distingixen cinc línies estratègiques que es reforcen mútuament:

  • Valorització de l'Administració, avançant cap a una Administració digital innovadora.
  • Énfasis en la vida digital, per a convertir a Galícia en un lloc de progrés social avançat participatiu.
  • Acceleració de l'economia digital, promovent el lideratge d'empreses que garantisquen la creació i absorció de talent i innovació.
  • Estímulo al creixement del sector TIC, impulsant la innovació tecnològica, competitivitat i generació d'ocupació en el denominat ecosistema digital.
  • Articulació digital del territori, afavorint la connectivitat i el coneixement d'informació que permeta un actuar intel·ligent.

D'esta manera, estos objectius presenten al seu torn 20 desafiaments a abordar en l'horitzó 2020 per a situar a Galícia en els nivells de les regions europees més avançades en el camp digital:

  1. De l'Administració Electrònica a l'Administració Digital, augmentant l'eficàcia i eficiència de l'Administració.
  2. Del Govern Electrònic al Govern Obert, realitzant un ús innovador de les TIC per a fer partícip a la societat.
  3. De la Generació de Dades a la Generació de Coneixement, transformant les dades de l'Administració en un actiu generador de valor.
  4. De la Transformació Interna al Creixement Interoperable, que permeta la prestació de servicis a la ciutadania d'una manera única en qualsevol punt del territori.
  5. De Servicios Electrónicos a Servicios Móviles Digitales, augmentant la immediatesa i la capacitat de resposta del govern gallec a través de la promoció de servicis digitals mòbils.
  6. De la Modernització de l'Administració Judicial a la i-Justícia millorant la cooperació entre els propis òrgans judicials.
  7. De l'aula Digital a l'Educació Digital, per a la transformació del sistema educatiu gallec.
  8. De la Asistencia Social al Bienestar a través de las TIC, aumentando la eficiencia y la eficacia de los sistemas de asistencia social.
  9. De la i-Salut a la Sanitat Digital Integral, responent a les necessitats de l'envelliment actiu i saludable i a la mobilitat dels pacients i professionals soci-sanitaris.
  10. De l'Alfabetització a l'Autonomia Digital, impulsant una societat gallega integrada en la Societat de la Informació.
  11. Del Turisme Tradicional al Turisme Intel·ligent, facilitant la interacció del visitant amb l'entorn.
  12. De la Preservación a la Accesibilidad Digital del Patrimonio Cultural, para conservar, difundir y valorizar el legado histórico patrimonial y cultural.
  13. De la Modernització a la Transformació Digital del Sector Primari, per a augmentar la productivitat i competitivitat del sector.
  14. De la Gestión del Transporte a la Movilidad Personalizada, para adaptarse a la demanda de la sociedad gallega.
  15. De las TIC en la empresa a la Empresa 4.0, poniendo a su alcance tecnologías accesibles y vinculadas al distintos negocios.
  16. Del Sector TIC a l'Ecosistema Digital, impulsant la generació d'ocupació TIC qualificat i el desenvolupament digital de la resta dels sectors estratègics de Galícia.
  17. De la Competència TIC al Talent TIC, augmentant la capacitat productiva de les empreses a través de professionals TIC.
  18. De la Prevenció a la Gestió Intel·ligent de Riscos, incrementant la capacitat de resposta dels servicis de prevenció mitjançant ho empre de noves solucions digitals.
  19. De la Conectividad a la Usabilidad, promoviendo el despliegue de redes de telecomunicación.
  20. De la Seguretat a la Confiança Digital, reforçant les capacitats de l'Administració, del sector empresarial i de la pròpia ciutadania per a l'ús segur de les xarxes i dels sistemes d'informació.

Hace falta destacar que la confección de la Agenda Digital de Galicia 2020 atendió a un modelo participativo, involucrando a los diferentes agentes que integran el ecosistema digital (principales empresas del sector de Galicia, emprendedores, inversores del sector TIC, asociaciones empresariales TIC, centros tecnológicos TIC, colegios profesionales, universidades y entidades locales) en la identificación y resolución de los desafíos digitales a los que se enfrentará Galicia.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

Agenda Digital de Galícia 2020(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Servicis electrònics