" /> PAe - Presentat l'informe CENTAC sobre compres TIC i accessibilitat en la contractació pública
accesskey_mod_content

Presentat l'informe CENTAC sobre compres TIC i accessibilitat en la contractació pública

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 abril 2017

El sisé volum editat pel Centre Nacional de Tecnologies de l'Accessibilitat (CENTAC) acaba de veure la llum baix el títol "Compres TIC relacionades amb l'Accessibilitat en la Contractació Pública a Espanya".

Les compres públiques de productes i servicis TIC relacionats amb l'accessibilitat van representar sis de cada deu (58%) licitacions de tecnologies de la informació i la comunicació en el període 2011-2015. Eixa dada i molts altres seran arreplegats en l'informe " Compres TIC relacionades amb l'Accessibilitat en la Contractació Pública a Espanya(Obri en nova finestra) " realitzat per el  Centre Nacional de Tecnologies de l'Accessibilitat (CENTAC)(Obri en nova finestra) .

L'informe, que va ser presentat este dilluns en la Secretaria d'Estat de Servicis Socials i Igualtat, assenyala també que les licitacions de productes i servicis TIC relacionats amb accessibilitat, discapacitat, majors o dependència van suposar un import de més de 10.600 milions d'euros entre 2011 i 2015.

“L'accessibilitat representa una gran oportunitat de negoci per a les empreses tecnològiques”, va afirmar el director general de CENTAC, Juan Carlos Ramiro. “Les empreses que no complisquen amb els requisits d'accessibilitat quan concórreguen a licitacions públiques corren el risc de quedar-se fóra del mercat”.

Este informe, el Volum 6 de la Col·lecció CENTAC, oferix dades sobre les compres públiques relacionades amb l'accessibilitat dels productes i servicis TIC per part de tots els nivells de les administracions públiques. En ell es posa de manifest que l'import mitjà per licitació TIC relacionada amb l'accessibilitat va ser de 840.000 euros en el període 2011-2015, lleugerament per damunt dels 780.000 euros de la mitjana del total de licitacions TIC.

En la presentació també va participar el director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat, Borja Fanjul, qui va subratllar que les tecnologies “han de ser accessibles per a facilitar l'autonomia i la qualitat de vida de totes les persones”. Així mateix, va assegurar que l'informe elaborat per CENTAC “serà d'una gran importància per a les administracions públiques no a llarg termini, sinó des de ja”.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (Real Patronat del Centre Español de Documentació sobre Discapacitat)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (CENTAC)

 

  • Accessibilitat