" /> PAe - Presentat l'informe CENTAC sobre compres TIC i accessibilitat en la contractació pública
accesskey_mod_content

Presentat l'informe CENTAC sobre compres TIC i accessibilitat en la contractació pública

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

20 abril 2017

El sisè volum editat pel Centre Nacional de Tecnologies de l'Accessibilitat (CENTAC) acaba de veure la llum sota el títol "Compres TIC relacionades amb l'Accessibilitat en la Contractació Pública a Espanya".

Les compres públiques de productes i serveis TIC relacionats amb l'accessibilitat van representar sis de cada deu (58%) licitacions de tecnologies de la informació i la comunicació en el període 2011-2015. Aquesta dada i molts altres seran recollits en l'informe " Compres TIC relacionades amb l'Accessibilitat en la Contractació Pública a Espanya(Obre en nova finestra) " realitzat per el  Centre Nacional de Tecnologies de l'Accessibilitat (CENTAC)(Obre en nova finestra) .

L'informe, que va ser presentat aquest dilluns en la Secretaria d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, assenyala també que les licitacions de productes i serveis TIC relacionats amb accessibilitat, discapacitat, majors o dependència van suposar un import de més de 10.600 milions d'euros entre 2011 i 2015.

“L'accessibilitat representa una gran oportunitat de negoci per a les empreses tecnològiques”, va afirmar el director general de CENTAC, Juan Carlos Ramiro. “Les empreses que no compleixin amb els requisits d'accessibilitat quan concorrin a licitacions públiques corren el risc de quedar-se fos del mercat”.

Aquest informe, el Volum 6 de la Col·lecció CENTAC, ofereix dades sobre les compres públiques relacionades amb l'accessibilitat dels productes i serveis TIC per part de tots els nivells de les administracions públiques. En ell es posa de manifest que l'import mitjà per licitació TIC relacionada amb l'accessibilitat va ser de 840.000 euros en el període 2011-2015, lleugerament per sobre dels 780.000 euros de la mitjana del total de licitacions TIC.

En la presentació també va participar el director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat, Borja Fanjul, qui va subratllar que les tecnologies “han de ser accessibles per facilitar l'autonomia i la qualitat de vida de totes les persones”. Així mateix, va assegurar que l'informe elaborat per CENTAC “serà d'una gran importància per a les administracions públiques no a llarg termini, sinó des de ja”.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (Real Patronat del Centre Español de Documentació sobre Discapacitat)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (CENTAC)

 

  • Accessibilitat