accesskey_mod_content

El repositori de Programari Lliure de la Xunta de Galícia es federa a la Forja del Centre de Transferència de Tecnologia (CTT)

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

16 abril 2014

logo ctt

Esta acció permetrà que les solucions alliberades per a la seua reutilització per la Xunta de Galícia s'unisquen al catàleg de solucions tècniques de l'Estat i podran així ser més facilmente localitzables per totes les administracions estatals.

El repositori de Programari Lliure de la Xunta de Galícia , situat en Forge Mancomun i gestionat per l'Agència per a la Modernització Tecnològica de Galícia (Amtega) , s'ha federat amb el repositori del Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) i forja associat.

Este repositori ja es va associar amb el Repositori Europeu de Programari Lliure per a les administracions públiques , amb la finalitat de facilitar la localització d'estes solucions per tots els governs europeus. En un pas més per a maximitzar la visibilitat i la possible reutilització de solucions va llançar l'Amtega completat els passos necessaris per a associar-se amb CTT .

El Repositori de CTT és el directori nacional d'aplicacions reutilitzables que oferix l'Estat a tots els governs per a facilitar estes activitats, de conformitat amb el Reial decret 4/2010 , que regula l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat en l'àmbit de l'Administració Electrònica , avaluar la possible existència de solucions reutilitzables per al desenvolupament de nous sistemes o servicis .

La forja Mancomun va nàixer en 2007 com una iniciativa que permet posar a la disposició de les entitats públiques , empreses i particulars un entorn de col·laboració per al desenvolupament de projectes de programari en gallec . La forja està oberta per al desenvolupament de projectes de codi obert , no solament per l'administració pública , sinó per qualsevol altre actor. Actualment la plataforma compta amb quasi 500 usuaris registrats i més de 250 projectes , entre els quals es troben els projectes que han promogut des de dins de l'administració, tals com :

  • Catàleg de Productes FLOSS Galícia Aplicació Web de productes i solucions disponibles consultar en el Programari Lliure MapaTIC.gal , gestionat pel Centre de Demostració de TU del Govern de .
  • Linux Kernel Projecte Abalar . Una adaptació del nucli de Linux per als equips utilitzats en el projecte Abalar perseguix la integració de les TIC en l'espai educatiu de.
  • Plataforma Projecte Ríos . Plataforma per a la visió i la participació ciutadana basat en sistemes d'informació geogràfica . Es tracta d'una iniciativa voluntària del mateix nom Ríos ambientals del projecte de plataforma orientada .
  • XeoVisorMinimo . Aplicació web per a mostrar dades geogràfiques en un simple.
  • Ferramentes sectorials per a la realització d'enquestes de turisme i la gestió dels establiments d'hoteleria es van centrar en l'ús de les autoritats locals o empreses.

Accés a Forges Associades : forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/pid/1?appid=9239_11≈pparams=http%3A%2F%2fforja-ctt.administracionelectronica.gob.es%2Fwebclipping-1%2Fservlet%2Fwebclip%3Fjahia_url_web_clipping%3Dhttp%3A%2F%2fgforge.forja-ctt.administracionelectronica.gob.es%2Fplugins%2Fglobalsearch&resetApp

  • Programari Lliure
  • Centre de Transferència de Tecnologia