La quarta Conferència Ministerial d'Economia Digital de l'OCDE ha acabat este dijous després de dos dies de reunions, panells i activitats. L'esdeveniment conclou a més amb la firma d'un acord internacional històric: La Declaració per a un Futur Digital Confiable, Inclusivo i Sostenible, al que s'han acollit els països membres de l'OCDE, la UE i els socis internacionals. “Un acord ha sigut possible gràcies al multilateralisme que representa l'esta organització i cadascun dels governs i entitats que estem hui ací”, ha assenyalat la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, durant la presentació de l'anomenada Declaració Canària.
Durant la seua intervenció, la SEDIA ha assegurat que el futur està en les tecnologies immersives i els universos digitals, on ponents i participants han identificat els avanços que podrien aportar en àmbits com l'educació o l'entreteniment, sense oblidar els drets humans i la prioritat de posar a les persones i els seus interessos en el centre.
Per a concloure, ha ressaltat la importància dels debats que s'han succeït en el marc de la Conferència Ministerial, “una ferramenta que utilitzen les democràcies per a aprendre unes d'unes altres i preparar als seus països per als canvis que s'aveïnen i, en particular, per a una transformació digital que ja és imparable”. En eixe sentit, “ens brinda esta oportunitat perquè aconseguim un consens sobre estes qüestions i el nostre treball cap a avant com a comunitat internacional”, ha assenyalat la SEDIA.
Justo después, Carme Artigas, junto al presidente del Gobierno de Canarias, Ángel Víctor Torres, y el secretario general adjunto de la OCDE, Ulrik Vestergaard, han ofrecido una rueda de prensa para resumir las conclusiones extraídas de los encuentros y reuniones celebrados en la isla Gran Canaria.
Artigas ha començat destacant la importància de la Declaració Canària, “una iniciativa que ens compromet a analitzar els drets digitals en els pròxims anys, amb l'objectiu d'avançar-nos a les necessitats de les nostres societats i a possibles riscos que encara no aconseguim a imaginar”.
Asimismo, ha querido resaltar la importancia de que esta cumbre internacional se celebre en España, ya que es la primera vez que tiene lugar en Europa y posiciona a nuestro país a la cabeza de la transformación digital. “Vamos por el buen camino: la economía digital supone más del 20% de nuestro PIB y tenemos el objetivo de llegar al 40% antes del 2025”, ha añadido la SEDIA.
Per la seua part, el president del Govern de Canàries, ha definit esta Conferència com un èxit gràcies a la participació internacional i la gran acceptació, així com el valor global de les conclusions aconseguides i recollides en la declaració final, “per sempre associada al nom de Canàries”. El secretari general adjunt de l'OCDE, Ulrik Vestergaard, ha destacat que en la “OCDE està preparat per a recolzar als països”, ja que “les tecnologies estan avançat ràpid i les nostres polítiques han de progressar en el mateix sentit”.