accesskey_mod_content

Publicat l'informe 'Camine digital cap a la recuperació i la resiliència en la Unió Europea'

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 març 2022

Europa Interoperable, a través de l'Observatori del Marc Nacional d'Interoperabilitat (NIFO), publica un informe sobre la importància de les iniciatives digitals dins dels plans de recuperació.

Les crisi econòmica i de salut sense precedents, causades per la pandèmia de Covid-19, van obligar a la Comissió Europea a presentar diversos instruments destinats a ajudar als Estats membres a recuperar-se i preparar-se millor per al seu futur. La Comissió Europea va acordar el 27 de maig de 2020 la creació d'un nou instrument de recuperació temporal, el NextGenerationEU(Obri en nova finestra) , destinat a permetre la inversió de més de 750.000 milions d'euros a través de diferents mecanismes de finançament. El més important d'estos mecanismes és el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (RRF)(Obri en nova finestra) , compost per 672.500 milions d'euros en préstecs i subvencions, que finançarà directament les reformes i inversions proposades pels Estats membres en els seus Planes de Recuperació i Resiliència.

Així, l'objectiu de l'informe 'Camí digital cap a la recuperació i la resiliència en la Unió Europea' (Obri en nova finestra) és analitzar els Planes de Recuperació i Resiliència dels Estats Membres(Obri en nova finestra) identificant i valorant el protagonisme i la importància de les iniciatives digitals dins dels Planes. Per a açò, es va realitzar una revisió dels Planes nacionals de recuperació i resiliència, amb la finalitat d'identificar i proporcionar una visió general de les principals inversions i, quan estiguen disponibles, de les reformes generals que els Estats membres emprendran respecte de la transformació digital. En analitzar les especificitats del Pla de cada Estat membre, l'objectiu de l'informe també va ser identificar i ressaltar les principals tendències futures en l'esfera digital.

Troballes principals

L'anàlisi de dades va mostrar que molts Estats membres estan invertint fortament en el desenvolupament i desplegament de xarxes d'alta velocitat amb l'objectiu de tancar la bretxa digital, així com en la digitalització de les seues administracions públiques a través de la simplificació dels processos i procediments administratius interns. el foment de la interoperabilitat i el principi Onze-Only, entre uns altres.

Les inversions en capital humà també apareixen com una clara prioritat d'inversió per a molts Estats membres, ja que se'ls insta a invertir en la millora i el reciclatge dels seus ciutadans mitjançant el foment de les capacitats digitals i la formació per a tots, així com en la transformació dels sistemes educatius perquè siguen contínuament adaptats als reptes del segle XXI.

Impulsada per la pandèmia del Covid-19, la digitalització dels negocis també apareix com una prioritat d'inversió evident a l'hora d'analitzar els Planes de Recuperació i Resiliència. Concretament, els Estats membres se centren principalment a fomentar la digitalització de les seues pimes, fomentant la introducció de tecnologies digitals avançades i la millora dels seus processos de producció a través de la digitalització. De fet, per a augmentar la resiliència de la Unió i la seua competitivitat a nivell mundial, els Estats membres també estan invertint fortament en el desplegament de tecnologies digitals avançades, en particular en els camps de la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i la cadena de blocs.

Descarrega l'informe(Obri en nova finestra)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Servicis electrònics