accesskey_mod_content

Publicat l'estudi de la UE sobre l'impacte del codi obert

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

07 setembre 2021

L'estudi sobre l'impacte del programari i maquinari de codi obert per a la Comissió Europea va trobar que el programari i el maquinari de codi obert són clau per a la transformació digital de la regió i poden ser un gran impuls per al PIB de la UE.

La Comissió Europea va publicar un estudi(Obri en nova finestra)  sobre l'impacte del programari de codi obert (OSS) i el maquinari de codi obert (OSH) en l'economia europea, realitzat per Fraunhofer ISI i OpenForum Europe. L'estudi estima que el programari de codi obert contribuïx entre 65.000 i 95.000 milions d'euros al PIB de la Unió Europea i promet importants oportunitats de creixement per a l'economia digital de la regió. Per a aconseguir-ho, la UE hauria de participar activament en una transició cap a una major obertura en la seua cultura política i d'inversió. 

L'informe recomana a la UE que aplique una política industrial específica de codi obert i la incloga en els seus principals marcs polítics, com el Pacte Verd Europeu i la Llei de IA. També recomana la creació d'una xarxa europea d'unitats governamentals dedicades a accelerar l'ús de tecnologies obertes, proporcionant un finançament substancial als mecanismes i projectes de suport de codi obert, per exemple, a través del programa insígnia Horitzó Europa amb un pressupost total de 95.500 milions d'euros per a 2021-2027. i seguint la direcció de la innovació oberta en la cerca del bloc per l'autonomia digital.

Los gobiernos y las empresas de la UE ya han notado el potencial de Open al invertir más de mil millones de euros en el desarrollo de código abierto solo en 2018. Los datos predicen que si las contribuciones de código abierto aumentaran un 10% en la UE, generarían entre un 0,4% y un 0,6% adicional (alrededor de 100.000 millones de euros) del PIB del bloque. Para cosechar estos beneficios, los investigadores señalan la necesidad de un cambio cultural profundo e inversiones significativas en tecnologías abiertas. 

L'informe consta de:

  • anàlisi econòmica
  • anàlisi de polítiques en 13 països de la UE, Amèrica i Àsia
  • estudis de casos sobre programari i maquinari de codi obert
  • recomanacions de polítiques en àrees com a polítiques industrials, educació, investigació i desenvolupament, i en relació amb la creació de capacitat institucional per a l'autonomia digital de la UE.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis