accesskey_mod_content

Directori Comú d'Unitats Orgàniques i Oficines.

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

03 gener 2013

Peça clau per a la interoperabilitat en l'intercanvi de seients registrals, factures, documents i expedients electrònics.

L'ampli nombre d'Administracions i actius d'informació associades a les mateixes (procediments, registres, factures, persones, oficines, documents, expedients etc.) obliga necessàriament a identificar els seus òrgans i unitats per a implementar correctament els sistemes d'informació que els gestionen.
L'article 9 de l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat marca la necesaria interoperabilidad de los diferentes Inventarios/Directorios y fija un escenario de interoperabilidad con un Directorio Común, que establezca el modelo de información mínimo y la codificación única necesaria para que los sistemas de las diferentes Administraciones se relacionen entre sí
El Directori Comú (DIR3) proporciona la relació jeràrquica de l'estructura de les Administracions amb codificació única, i és actualitzat de forma corresponsable per totes les Administracions participants. És a dir, el Directori implementa un model de convivència entre múltiples fonts de dades, de diferents Administracions, de manera que totes convisquen entre si i puguen beneficiar-se unes d'unes altres. Pot consultar més informació sobre este tema en Nota Tècnica de l'OBSAE: Directori Comú d'Unitats Orgàniques i Oficines
La descripció detallada del servici Directori Comú (DIR3) , l'estructura de la informació i les possibilitats d'integració s'arrepleguen en el Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) en el Portal de l'Administració Electrònica.

  • Interoperabilitat i Normalització

0 Comentaris

No hi ha comentaris