accesskey_mod_content

Cl@ve és guardonat amb el premi al millor projecte de seguretat en CNIS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

23 abril 2015

logo clau

El projecte cl@ve, identitat electrònica per a les administracions, va rebre, dins de les activitats del Congrés Nacional d'Innovació i Servicis Públics - CNIS, el premi al millor projecte de seguretat consolidat en la V edició dels premis CNIS.

Cl@ve és la plataforma comuna del Sector Públic Administratiu Estatal per a la identificació, autenticació i firma electrònica mitjançant l'ús de claus concertades, oberta a la seua utilització per part de totes les Administracions Públiques. Cl@ve és un sistema orientat a unificar i simplificar l'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics, permetent que estos puguen identificar-se davant l'Administració mitjançant claus concertades (usuari més contrasenya), sense haver de recordar claus diferents per a accedir als diferents servicis.

Es tracta d'un projecte col·laboratiu en el qual para la seua construcció i prestació de servici estan col·laborant diferents actors:

  • Direcció de Tecnologies de la Informació i Comunicacions com a responsables del servici i oferint la passarel·la mediadora i portal informatiu.
  • Seguretat Social oferint el sistema de cl@ve permanent.
  • Agència Estatal d'Administració Tributària oferint el sistema de cl@ve pin.
  • Direcció general de la Policia per a la futura provisió de la firma en el núvol.

La V convocatòria dels premis CNIS ha rebut 68 candidatures de 44 administracions. L'entrega entrega dels V Premis CNIS(Obri en nova finestra)   es va dur a terme en la segona jornada de treball del Congrés Nacional d'Innovació i Servicis Públics - CNIS. Quinze categories i dos premis especials van ressaltar el treball dut a terme durant tot l'any per les diferents administracions públiques.

Entre els guardonats, com a millor projecte de seguretat consolidat, es troba la plataforma cl@ve. A l'acte de recepció del premi van acudir responsables dels diferents organismes implicats.

Per a més informació sobre Cl@ve pot consultar:

  • Identitat i Firma electrònica
  • Seguretat
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia