accesskey_mod_content

ELISA, la nova ferramenta de cibervigilancia del CCN-CERT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

11 novembre 2019

Logo CCN-CERT

ELISA permet realitzar un seguiment i interpretació del que succeeix en el ciberespai per a efectuar una prospectiva digital, millorant les capacitats de cibervigilancia.

El CCN-CERT(Obri en nova finestra) , del Centre Criptològic Nacional (CCN), ha desenvolupat una nova ferramenta de cibervigilancia: ELISA(Obri en nova finestra) , estudi simplificat de fonts obertes. Esta solució naix amb l'objectiu d'establir els marcadors preventius, els indicadors de presència i les característiques constituents que permeten identificar, d'una manera primerenca, consensuada i basada en l'evidència, les noves amenaces que se ciernen sobre el ciberespai.

L'accés a la ferramenta s'habilitarà exclusivament a usuaris registrats en el portal del CCN-CERT que, baix demanda, la sol·liciten justificant l'ocupació d'aquesta solució.

ELISA pretén facilitar el monitoratge de fonts obertes, així com el perfilat de mitjans i entitats de xarxes socials. Per a açò, compta amb una base de dades normalitzada per a l'intercanvi d'informació i explotació de les dades a través d'indicadors de desconfiança. D'esta forma, la ferramenta contribuïx a la millora de les capacitats de cibervigilancia, permetent realitzar un seguiment i interpretació del que succeeix en el ciberespai, i així efectuar una prospectiva digital.

ELISA se sumisca a la resta de solucions pròpies de vigilància del CCN, CARMEN(Obri en nova finestra) , CLAUDIA(Obri en nova finestra) i REYES(Obri en nova finestra) , la missió de la qual és facilitar les labors de supervisió de l'entorn per a la detecció d'amenaces.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat