accesskey_mod_content

L'AEPD convoca els Premis Protecció de Dades 2018

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 octubre 2018

Esta edició inclou quatre categories: Bones Pràctiques sobre Iniciatives per a adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur de internet pels menors i Investigació

L'Agència Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD)(Obri en nova finestra) ha publicat les bases per a presentar-se als ‘Premis Protecció de Dades Personals 2018’. Esta edició inclou les categories de Bones Pràctiques sobre Iniciatives per a adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur d'internet pels menors i Investigació Emilio Aced.

L'Agència vol reconéixer així el treball realitzat per a difondre la importància d'este dret fonamental en àmbits com l'educatiu, l'empresarial, la investigació cientificotècnica, el realitzat per Administracions Públiques i l'efectuat per mitjans de comunicació. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 30 de novembre.

El  Premi a les Bones pràctiques sobre iniciatives per a adaptar-se al Reglament(Obri en nova finestra)  reconeix la labor d'organitzacions que promoguen la adaptació al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), així com aquelles que contribuïsquen a garantir el dret fonamental a la protecció de dades personals. A l'hora de valorar candidatures es tindran en compte els casos en els quals l'adaptació al RGPD i el seu compliment revestisquen una especial dificultat per referir-se a tractaments de dades d'alt risc. El premi, que consistix en una menció honorífica i la difusió de les bones pràctiques, es convoca en dos modalitats:

  1. Iniciatives posades en marxa per empreses del sector privat, associacions i fundacions per a adaptar-se al RGPD.
  2. Iniciatives per a adaptar-se al Reglament dutes a terme per les entitats que configuren el sector públic.

El  Premie Protecció de Dades de Comunicació 2018(Obri en nova finestra) , que inclou un premi de 3.000 euros i un accésit d'1.500 euros, té per objecte reconéixer els treballs periodístics de mitjans i professionals de la comunicaciónque suposen una aportació destacada a la promoció de la privacitat entre els ciutadans i les entitats que tracten informació personal.

Podran optar al mateix treballs individuals dedicats a la matèria objecte de la convocatòria −com un editorial, notícia, reportatge, o programa de radi o televisió− o projectes periodístics que definisquen un compromís amb la promoció de la protecció de dades −tals com a sèries de notícies o seccions especialitzades−. Els treballs han d'haver sigut difosos entre l'1 de novembre de 2017 i el 30 de novembre de 2018.  

En esta edición de los Premios de Comunicación se priorizarán los trabajos que aborden diferentes aspectos del Reglamento, tanto los relativos a los derechos de los ciudadanos como los que hagan referencia a los cambios en las obligaciones que deben cumplir las entidades que tratan datos personales.

El  Premi a les Bones pràctiques educatives en privacitat i protecció de dades per a un ús segur d'internet(Obri en nova finestra) té per objecte premiar l'adopció de bones pràctiques que promoguen el coneixement del dret fonamental a la protecció de dades entre els alumnes d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional, i que contribuïsquen a conscienciar als alumnes sobre el valor de la privacitat i l'ús responsable de la informació personal que compartixen en internet, tant pròpia com de tercers.

El guardó −al que poden presentar-se projectes tècnics, organitzatius, mètodes, accions de promoció i conscienciació, tallers, simulacres o materials de difusió, entre uns altres− es convoca en dos modalitats:

  1. Bones pràctiques dutes a terme per centres educatius d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. El premi inclou una dotació de material escolar per valor de 3.000 euros.
  2. Compromís de persones, institucions, organitzacions i associacions, públiques o privades, que s'hagen distingit de manera destacada en l'impuls i la difusió de l'ús segur d'internet entre els menors, relacionat fonamentalment amb la informació personal i amb el valor de la privacitat. Este guardó és honorífic.

El  Premi d'Investigació Emilio Aced(Obri en nova finestra)  reconeix treballs i projectes amb un enfocament estrictament prácticorealizados en l'àmbit d'una Universitat o una altra institució que promoga o finance estudis d'investigació en el context de la investigació cientificotècnica i en els quals s'apliquen els principis de protecció de dades amb la finalitat de garantir els drets i llibertats de les persones.

Es prevaler els treballs que estiguen relacionats amb tractaments de dades personals considerades d'alt risc, i el grau de complexitat i la innovació del projecte o treball. El premi inclou una dotació econòmica de 3.000 euros.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat