accesskey_mod_content

La necessitat d'adoptar estàndards per a les dades obertes en tota Europa

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

10 juny 2024

En adherir-se a estàndards oberts, les organitzacions i els governs poden promoure un entorn digital més col·laboratiu i integrat ja que estos estàndards fomenten la interoperabilitat, reduïxen cost, eviten dependències d'un únic proveïdor de programari i milloren la flexibilitat i la innovació en diversos sectors

Els estàndards oberts són especificacions i pautes disponibles públicament dissenyades per a garantir que diferents sistemes, programari i tecnologies puguen comunicar-se i operar junts sense problemes. Estos estàndards fomenten la interoperabilitat, reduïxen costos i eviten dependències d'un únic proveïdor de programari, millorant així la flexibilitat i la innovació en diversos sectors. En adherir-se a estàndards oberts, les organitzacions i els governs poden promoure un entorn digital més col·laboratiu i integrat.

La  Llei d'Europa Interoperable , que va entrar en vigor a l'abril de 2024, representa l'avanç de la integració i la cooperació digitals en tota la Unió Europea. En promoure l'ús d'estàndards oberts i garantir la interoperabilitat, la Llei busca millorar l'eficiència i eficàcia dels servicis públics, impulsar el creixement econòmic i recolzar la innovació.

La  iniciativa  Europa Interoperable  té com a objectiu crear una nova xarxa de cooperació que facilite un intercanvi fluït de dades i servicis entre diferents sistemes, organitzacions i països dins de la UE. La Llei fomenta la disponibilitat generalitzada i l'ús de dades obertes per a promoure la transparència i fomentar el desenvolupament de solucions innovadores. Els estàndards de dades obertes poden ajudar als 1,7 milions de conjunts de dades disponibles públicament en  data.europa.eu  proporcionant directrius als nostres proveïdors de dades. Estes normes conduïxen a l'homogeneïtzació i la interoperabilitat creuada entre els Estats membres perquè els conjunts de dades han de carregar-se en el mateix format. 

La integració d'estàndards de dades obertes en el marc de la Llei d'Europa Interoperable demostra la dedicació de la Comissió per a crear una Europa connectada en el sector públic digital. Açò garantix que es puga utilitzar informació valuosa en diversos sectors i regions,  mentre que els governs guanyen més confiança dels ciutadans

Font original de la notícia

  • Interoperabilitat i Normalització