accesskey_mod_content

El paper de la Intel·ligència Artificial en les dades obertes: desafiaments legals i polítics

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

16 juliol 2024

Este informe de IA explora com es veuen afectats els ecosistemes de dades.

La intel·ligència artificial (IA) té un impacte significatiu en les empreses, els governs i l'economia mundial, afectant a molts aspectes de la vida quotidiana. L'informe, " El paper de la intel·ligència artificial en el processament i la generació de noves dades(Obri en nova finestra) ", investiga quins són els principals desafiaments legals i polítics pel que fa a l'ús de la IA i proporciona una visió clara d'estos desafiaments ajudant als lectors a comprendre el context de com la IA utilitza les dades obertes i quins són les limitacions d'este ús.  

Els sistemes d'utilitzats IA per molts, com les plataformes de IA generativa Microsoft Copilot i ChatGPT, poden entrenar-se amb dades. No obstant açò, l'informe llança llum no solament sobre els beneficis, sinó també sobre el costat més exigent de la IA . Tant des del punt de vista d'entrada com d'eixida dels sistemes de IA , venen a la ment preguntes sobre temes com els drets intel·lectuals i les qüestions de privacitat. 

Estes qüestions entorn de/entorn dels drets fonamentals i legals s'expliquen en l'informe, juntament amb recomanacions per a futurs canvis en la Unió Europea. Al maig de 2024,  el Consell va aprovar una llei(Obri en nova finestra)  per a sistemes d'assegurances IA i fiables,  la Llei de IA de la UE(Obri en nova finestra) . L'informe revisa la implementació de la Llei IA d'i brinda informació sobre el que açò significa en la pràctica per als ecosistemes de dades obertes.  

Ja siga que estiga interessat en els desafiaments legals de l'o IA vullga obtindre nous coneixements sobre la Llei de IA de la UE i l'agenda de la UE sobre este tema, l'informe proporciona una visió més profunda. 

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic