accesskey_mod_content

OCDE: Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic

 • Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) = Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)
  enllaç externOECD (veure lloc web)(Obri en nova finestra)

 • L'OCDE en l'objectiu d'intercanviar informació i harmonitzar polítiques per al creixement econòmic té una àmplia producció editorial: informes i dades estadístiques.

OECD Government at a Glance

Government at a glance

És una publicació biennal –ISSN: 22214399 (online)– de l'OCDE que proporciona indicadors sobre més de 30 elements fonamentals de l'acompliment governamental, així com indicadors econòmics, qüestions de gestió pública, governança regulatòria. Entre els indicadors destaca l'anomenat: Índex de Dades Governamentals Obertes, Útils i Reutilitzables (OURdata), que marca les polítiques de dades obertes de l'administració pública i la seua aplicació.
"Government at a glance"  s'ha traduït en ocasions com a "Panorama de les administracions públiques"

 • Servicis electrònics
 • Contractació

OECD Public Governance Reviews

OECD Integrity Framework for Public Investment (2016)

29 febrer 2016

Chapter 1. Integrity in public investment for sustainable economic growth.- Chapter 2. Framework to promote integrity in public investment . Sèries: OECD Public Governance Reviews = [Estudis de l'OCDE sobre Governança Pública] . -1 PDF de 95 p.
ISSN 2219-0414 (online). ISBN 978-92-64-25176-2 (PDF)

 • Govern obert

Espanya: de la reforma de l'Administració a la millora contínua (2014)

01 abril 2014

Informe de l'OCDE sobre governança pública a Espanya. Sèrie: estudis de Governança pública de l'OCDE (2014). Traducció de Jorge Tuñon Navarro de OECD Public Governance Review of Spain: From Administrative Reform to Continuous Improvement (2014), responsabilitat de la traducció, INAP. S'oferix el text online de 440 p. DOI: https://dx.doi.org/10.1787/9789264234192-es

 • NOTA: L'OCDE ha realitzat una avaluació de l'agenda de reforma de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) enfront de les bones pràctiques i experiències en països de l'OCDE, identificant oportunitats de millora i analitzant en profunditat diferents àmbits de la reforma tals com a finances públiques, gestió de TIC, governança multinivell o millora regulatòria, prestant particular atenció als reptes de la implementació.

 • Enllaç a OCDE presentació de l'informe d'1 d'abril de 2014 (Obri en nova finestra)

 • Servicis electrònics
 • Cooperació interadministrativa

OECD i-Government Studies

Reaping the benefits of ICTs in Spain: strategic study on communication infrastructure and paperless administration (2013)

12 juny 2013

 © OECD, 1 PDF de 122 pág. impreses. OECD i-Government Studies ISSN: 19901054 (online) https://doi.org/10.1787/19901054

 • Servicis electrònics

Good Governance for Digital Policies: how to get the most out of ICT: The case of Spain´s Pla Avanza (2010)

09 juliol 2010

Assessment and proposals for action. 1 fitxer PDF de 66p. The case of Spain´s Pla Avanza (2010). OECD Information Society Reviews.

 • Servicis electrònics

i-Government Studies de països membres de l'OCDE

 • Servicis electrònics

Altres documents relacionats amb l'administració digital

Recommendation of the OECD Council on Digital Security Risk Management for Economic and Social Prosperity (2015)

17 setembre 2015

OECD Recommendation and Companion Document
Adoptada com a Recomanació del Consell de l'OCDE en la seua sessió de 17 de setembre de 2015. - 1 fitxer PDF de 74 p.

 • Seguretat

Recommendation of the Council on Digital Government Strategies (2014)

14 juliol 2014

Adoptada per la com Recomendacion del Consell de l'OCDE de 15 de Julio de 2014. Desenvolupada pel Public Governance Committee (PGC). 1 fitxer PDF de 12 p.

 • NOTA: El 15 de Julio de 2014 el Consell de l'OCDE va adoptar formalment el document de Recomanacions per al desenvolupament d'Estratègies Administració Digital, amb l'objectiu d'aconseguir acostar a les Administracions als seus ciutadans i empreses. El document va ser desenvolupat pel Grup d'Administració Electrònica de l'OCDE, dependent del Comité de Governança Pública. En ell se separen els conceptes d'Administració Electrònica i Administració Digital.
  El document conté 12 pautes a tindre en compte en el desenvolupament d'Estratègies d'Administració Digital per part dels països.

 • Servicis electrònics

Estudis històrics relacionats amb administració electrònica i governança

 • Servicis electrònics

OECD Main Economic Indicators

OECD Main Economic Indicators = indicadors econòmics de l'OCDE

És una publicació estadística de periodicitat mensual que presenta un ampli nombre d'indicadors econòmics dels 34 països membres de l'OCDE a més d'uns altres com Brasil, la Xina, Índia, Federació Russa, etc.

 • Servicis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE