accesskey_mod_content

La declaració d'accessibilitat és l'apartat d'un lloc web on s'indica el nivell d'accessibilitat del mateix i informació addicional sobre este tema.

Les entitats responsables de les webs i aplicacions per a mòbils hauran de proporcionar una declaració d'accessibilitat detallada, exhaustiva i clara sobre la conformitat dels seus respectius llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils amb el que es disposa en el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic(Obri en nova finestra)  que trasllada a l'ordenament jurídic espanyol la  Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic(Obri en nova finestra) .

Aquesta declaració d'accessibilitat haurà de:

  • ser actualitzada periòdicament, com a mínim una vegada a l'any, o cada vegada que es realitze una revisió d'accessibilitat.
  • publicar-se, en el cas dels llocs web, en el lloc web corresponent estant disponible el seu accés des de totes les pàgines del lloc web amb un enllaç denominat “Accessibilitat” o el seu equivalent en l'idioma en el qual es trobe disponible la pàgina.
  • estar disponible, en el cas de les aplicacions per a dispositius mòbils, en el lloc web de l'entitat obligada que haja desenvolupat l'aplicació concreta per a dispositius mòbils juntament amb l'enllaç per a la seua descàrrega o bé es facilitarà juntament amb una altra informació disponible en descarregar l'aplicació de les plataformes de distribució d'aplicacions.
  • estar en un format accessible
  • s'haurà de realitzar conforme al model europeu fixat a través de la Decisió 2018/1523(Obri en nova finestra) respectant tots els condicionants en ell establits. Este model va entrar en vigor el dia 1 de novembre de 2018. Si vol veure un exemple de declaració d'accessibilitat, pot visitar la nostra  Declaració d'Accessibilitat actualitzada i adaptada a aquesta decisió d'execució.

El RD 1112/2018 habilita per a generar un model específic nacional, compatible amb l'europeu. No obstant açò, atés que el model europeu és suficientment detallat no es preveu, actualment, la generació d'un nou model i s'aplicarà tal com indicava la disposició transitòria única el model europeu.

Punt d'Accés General
Punt d'Accés General