accesskey_mod_content

La declaració d'accessibilitat és l'apartat d'un lloc web on s'indica el nivell d'accessibilitat del mateix i informació addicional sobre este tema.

Les entitats responsables de les webs i aplicacions per a mòbils hauran de proporcionar una declaració d'accessibilitat detallada, exhaustiva i clara sobre la conformitat dels seus respectius llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils amb el que es disposa en el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic(Obre en nova finestra)  que trasllada a l'ordenament jurídic espanyol la  Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic(Obre en nova finestra) .

Aquesta declaració d'accessibilitat haurà de:

  • ser actualitzada periòdicament, com a mínim una vegada a l'any, o cada vegada que es realitzi una revisió d'accessibilitat.
  • publicar-se, en el cas dels llocs web, en el lloc web corresponent estant disponible el seu accés des de totes les pàgines del lloc web amb un enllaç denominat “Accessibilitat” o el seu equivalent en l'idioma en el qual es trobi disponible la pàgina.
  • estar disponible, en el cas de les aplicacions per a dispositius mòbils, en el lloc web de l'entitat obligada que hagi desenvolupat l'aplicació concreta per a dispositius mòbils juntament amb l'enllaç per a la seva descàrrega o bé es facilitarà juntament amb una altra informació disponible en descarregar l'aplicació de les plataformes de distribució d'aplicacions.
  • estar en un format accessible
  • s'haurà de realitzar conforme al model europeu fixat a través de la Decisió 2018/1523(Obre en nova finestra) respectant tots els condicionants en ell establerts. Aquest model va entrar en vigor el dia 1 de novembre de 2018. Si vol veure un exemple de declaració d'accessibilitat, pot visitar la nostra  Declaració d'Accessibilitat actualitzada i adaptada a aquesta decisió d'execució.

El RD 1112/2018 habilita per generar un model específic nacional, compatible amb l'europeu. No obstant això, atès que el model europeu és suficientment detallat no es preveu, actualment, la generació d'un nou model i s'aplicarà tal com indicava la disposició transitòria única el model europeu.

Punt d'Accés General
Punt d'Accés General