accesskey_mod_content

Es constituïx el Fòrum Nacional de Ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

23 juliol 2020

Es constituïx formalment el Fòrum Nacional de Ciberseguretat, un espai de col·laboració públic-privada impulsat pel Consell de Seguretat Nacional, i on el Centre Criptològic Nacional ocupa la Vice-presidència.

En una reunió que s'ha celebrat de forma virtual i que ha sigut presidida pel Director de Gabinet de la Presidència del Govern, Iván Redó, acompanyat per Miguel Ángel Ballesteros, Director del Departament de Seguretat Nacional i President del Fòrum; les dos vice-presidències del Fòrum: la Directora General de l'INCIBE INCIBE(Obri en nova finestra) i el Subdirector del CCN(Obri en nova finestra) ; així com els vocals designats per les organitzacions que els constituïxen, ha tingut lloc la sessió constitutiva del Fòrum Nacional de Ciberseguretat.

Les línies de treball estan centrades a generar cultura de ciberseguretat, oferir suport a la Indústria i R+D+i i una oportunitat per a la formació i el talent en ciberseguretat; totes elles alineades amb les mesures arreplegades en Estratègia Nacional de Ciberseguretat(Obri en nova finestra) 2019.

Durant l'acte constitutiu del Fòrum, Iván Redó ha destacat la importància que té este espai de col·laboració públic-privada, un fòrum de debat que volem "transforme la informació en coneixement generant accions en R+D+i i treballadors qualificats en esta matèria". Considera, així mateix, que este Fòrum oferix una gran oportunitat per a millorar la ciberseguretat en el nostre país, destacant l'experiència que els components del mateix tenen en este camp per a generar cultura de ciberseguretat.

Diversos principis seran claus d'acció d'este Fòrum: la unitat d'acció, la transparència i accessibilitat, l'adaptabilitat i flexibilitat, la participació oberta i el compromís, així com la responsabilitat compartida i la reciprocitat. Uns principis que s'articularan en un entorn de col·laboració públic-privada on compartir i generar coneixement sobre les oportunitats i els desafiaments per a la seguretat en el ciberespai baix el paraigua del Consell Nacional de Ciberseguretat.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (CCN-CERT)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (INCIBE)

  • Cooperació interadministrativa
  • Seguretat