accesskey_mod_content

Es constitueix el Fòrum Nacional de Ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 juliol 2020

Es constitueix formalment el Fòrum Nacional de Ciberseguretat, un espai de col·laboració públic-privada impulsat pel Consell de Seguretat Nacional, i on el Centre Criptològic Nacional ocupa la Vice-presidència.

En una reunió que s'ha celebrat de forma virtual i que ha estat presidida pel Director de Gabinet de la Presidència del Govern, Iván Rodó, acompanyat per Miguel Ángel Ballesteros, Director del Departament de Seguretat Nacional i President del Fòrum; les dues vice-presidències del Fòrum: la Directora General de l'INCIBE INCIBE(Obre en nova finestra) i el Sotsdirector del CCN(Obre en nova finestra) ; així com els vocals designats per les organitzacions que els constitueixen, ha tingut lloc la sessió constitutiva del Fòrum Nacional de Ciberseguretat.

Les línies de treball estan centrades a generar cultura de ciberseguretat, oferir suport a la Indústria i R+D+i i una oportunitat per a la formació i el talent en ciberseguretat; totes elles alineades amb les mesures recollides en Estratègia Nacional de Ciberseguretat(Obre en nova finestra) 2019.

Durant l'acte constitutiu del Fòrum, Iván Rodó ha destacat la importància que té aquest espai de col·laboració públic-privada, un fòrum de debat que volem "transformi la informació en coneixement generant accions en R+D+i i treballadors qualificats en aquesta matèria". Considera, així mateix, que aquest Fòrum ofereix una gran oportunitat per millorar la ciberseguretat al nostre país, destacant l'experiència que els components del mateix tenen en aquest camp per generar cultura de ciberseguretat.

Diversos principis seran claus d'acció d'aquest Fòrum: la unitat d'acció, la transparència i accessibilitat, l'adaptabilitat i flexibilitat, la participació oberta i el compromís, així com la responsabilitat compartida i la reciprocitat. Uns principis que s'articularan en un entorn de col·laboració públic-privada on compartir i generar coneixement sobre les oportunitats i els desafiaments per a la seguretat en el ciberespai sota el paraigua del Consell Nacional de Ciberseguretat.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (CCN-CERT)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (INCIBE)

  • Cooperació interadministrativa
  • Seguretat