accesskey_mod_content

Acreditada la primera entitat de certificació de conformitat amb l'Esquema Nacional de Seguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

03 maig 2017

Logo CCN-CERT

La Certificació de Conformitat amb l'ENS és obligatòria en tots els sistemes de la informació de categoria Mitjana o Alta, tal com arreplega el Reial decret 3/2010, de 8 de gener, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat.

L'Entitat Entitat Nacional d'Acreditació(Obri en nova finestra) (ENAC) ha sigut l'òrgan encarregat de concedir a AENOR Internacional aquesta acreditació.

En estos moments existixen altres tres empreses en procés d'aconseguir aquesta acreditació, encara que ENAC recorda que poden sol·licitar-los totes aquelles entitats que ho desitgen i que complisquen amb l'esquema d'acreditació desenvolupat per la pròpia ENAC, en estreta col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública (MINHAFP) i el Centre Criptològic Nacional(Obri en nova finestra) (CCN).

La comissió d'acreditació d'ENAC, en la seua reunió celebrada el dia 21 d'abril, va decidir concedir l'acreditació a AENOR Internacional S.A. com a reconeixement de la competència tècnica per a la certificació de conformitat amb l'Esquema Nacional de Seguretat, ENS.

D'esta forma, AENOR es convertix en la primera entitat que pot certificar la Conformitat d'un organisme amb l'ENS (encara que fins a novembre de 2017 totes aquelles organitzacions que estiguen en procés d'aconseguir aquesta acreditació també són vàlides per a certificar la citada conformitat).

Una Conformitat que, tal com s'arreplega en Reial decret 3/2010, de 8 de gener(Obri en nova finestra) , i en Instrucció Tècnica de Seguretat de conformitat amb l'ENS(Obri en nova finestra) és d'aplicació obligatòria en els sistemes d'informació de categoria Mitjana o Alta i voluntària en el cas dels sistemes d'informació de categoria Bàsica.

Esquema d'Acreditació

L'esquema d'acreditació d'entitats que vullguen certificar l'emplene de l'ENS ha sigut desenvolupat per ENAC, en estreta col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública (MINHAFP) i el Centre Criptològic Nacional (CCN).

En el cas de sistemes classificats amb el grau de “Difusió Limitada” (DL) o equivalent, una entitat ha d'estar acreditada per ENAC en l'àmbit d'aplicació de l'Esquema Nacional de Seguretat conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17065:2012 per a poder certificar el compliment de requisits STIC. A més, les entitats auditores de seguretat han de disposar d'habilitació de seguretat d'empresa (HSEM) en vigor.

Els interessats a sol·licitar l'acreditació poden posar-se en contacte amb l'ENAC en el correu: enac@enac.es

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat
  • Cooperació interadministrativa
  • Empresa
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE