accesskey_mod_content

Acreditada la primera entitat de certificació de conformitat amb l'Esquema Nacional de Seguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

03 maig 2017

Logo CCN-CERT

La Certificació de Conformitat amb l'ENS és obligatòria en tots els sistemes de la informació de categoria Mitjana o Alta, tal com recull el Reial decret 3/2010, de 8 de gener, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat.

L'Entitat Entitat Nacional d'Acreditació(Obre en nova finestra) (ENAC) ha estat l'òrgan encarregat de concedir a AENOR Internacional aquesta acreditació.

En aquests moments existeixen altres tres empreses en procés d'aconseguir aquesta acreditació, encara que ENAC recorda que poden sol·licitar-los totes aquelles entitats que ho desitgin i que compleixin amb l'esquema d'acreditació desenvolupat per la pròpia ENAC, en estreta col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública (MINHAFP) i el Centre Criptològic Nacional(Obre en nova finestra) (CCN).

La comissió d'acreditació d'ENAC, en la seva reunió celebrada el dia 21 d'abril, va decidir concedir l'acreditació a AENOR Internacional S.A. com a reconeixement de la competència tècnica per a la certificació de conformitat amb l'Esquema Nacional de Seguretat, ENS.

D'aquesta forma, AENOR es converteix en la primera entitat que pot certificar la Conformitat d'un organisme amb l'ENS (encara que fins a novembre de 2017 totes aquelles organitzacions que estiguin en procés d'aconseguir aquesta acreditació també són vàlides per certificar la citada conformitat).

Una Conformitat que, tal com es recull en Reial decret 3/2010, de 8 de gener(Obre en nova finestra) , i en Instrucció Tècnica de Seguretat de conformitat amb l'ENS(Obre en nova finestra) és d'aplicació obligatòria en els sistemes d'informació de categoria Mitjana o Alta i voluntària en el cas dels sistemes d'informació de categoria Bàsica.

Esquema d'Acreditació

L'esquema d'acreditació d'entitats que vulguin certificar l'empleno de l'ENS ha estat desenvolupat per ENAC, en estreta col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública (MINHAFP) i el Centre Criptològic Nacional (CCN).

En el cas de sistemes classificats amb el grau de “Difusió Limitada” (DL) o equivalent, una entitat ha d'estar acreditada per ENAC en l'àmbit d'aplicació de l'Esquema Nacional de Seguretat conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17065:2012 per poder certificar el compliment de requisits STIC. A més, les entitats auditores de seguretat han de disposar d'habilitació de seguretat d'empresa (HSEM) en vigor.

Els interessats a sol·licitar l'acreditació poden posar-se en contacte amb l'ENAC en el correu: enac@enac.es

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat
  • Cooperació interadministrativa
  • Empresa
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE