accesskey_mod_content

Disponible la Norma UNE-EN 301549:2019 en el PAe

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

16 maig 2019

logo OAW

A través del Portal d'Administració Electrònica pot consultar-se esta norma de gran utilitat per a l'accessibilitat TIC en les Administracions Públiques.

El 21 de desembre de 2018 la Comissió Europea va publicar la Decisió d'Execució (UE) 2018/2048 de la Comissió, de 20 de desembre de 2018 , sobre la norma harmonitzada aplicable als llocs web i a les aplicacions per a dispositius mòbils(Obri en nova finestra) redactada en suport de la Directiva (UE) 2016/2102(Obri en nova finestra) del Parlament Europeu i del Consell. Esta decisió aplica al context espanyol a través del RD 1112/2018(Obri en nova finestra) .

Amb la publicació d'esta decisió s'establix que l'estàndard d'aplicació per al compliment dels requisits és la norma "EN 301 549 V2.1.2 (2018-08). Requisits d'accessibilitat per a productes i servicis TIC"(Obri en nova finestra) , que en la seua versió espanyola es materialitza en la norma UNE-EN 301-549:2019, de Requisits d'accessibilitat de productes i servicis TIC. És per açò, que es considera necessari facilitar el seu accés de manera gratuïta perquè puga ser consultada per totes les Administracions Públiques espanyoles.

Açò és possible gràcies a un acord subscrit entre la Secretaria d'Estat de Funció Pública (SEFP) i AENOR(Obri en nova finestra) per a la difusió d'esta norma. Este document està disponible a través del Portal d'Administració Electrònica:

http://administracionelectronica.gob.es/pae/accesibilidad/une-en-301549-2019.pdf

Amb la publicació d'aquesta norma es pretén ajudar tant als desenvolupadors i avaluadors d'aplicacions mòbils i pàgines web en matèria d'accessibilitat , com a les persones encarregades de realitzar les avaluacions d'accessibilitat, normalment auditors o consultors que vetlen pel compliment dels requisits d'accessibilitat.

  • Accessibilitat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE