accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: La Plataforma d'Intermediació en temps de pandèmia

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

22 octubre 2020

Logo OBSAE

Els creixements experimentats en 2019 i 2020 posen de manifest que la PID és un pilar fonamental de la transformació digital en l'administració

La pandèmia del coronavirus està afectant a la vida de tots, administracions públiques incloses, i constituïx un desafiament sense precedents també per a empreses i ciutadans, universitats i institucions. A les conegudes i solvents justificacions d'estalvis quantificables de temps i diners en les relacions dels ciutadans amb l'Administració, i de la pròpia Administració, s'afigen ara raons de salut pública. Cada dada transmesa a través de la PID és un tràmit presencial menys, la qual cosa en les circumstàncies actuals resulta especialment important.

Els servicis de verificació i consulta de dades possibiliten l'intercanvi de dades entre organismes públics i faciliten el desenvolupament de l'administració digital. La Plataforma d'Intermediació de Dades oferix directament eixos servicis a totes les Administracions Públiques de forma homogènia, normalitzada i segura.

Tant 2019 com el que portem de 2020 mostra un creixement en totes les dimensions rellevants, com són transmissions de dades, servicis disponibles, cessionaris d'informació i cedents, i procediments i autoritzacions.

La Plataforma d'Intermediació de Dades seguix batent records de transmissions en 2019 i en el que va d'any 2020. De fet, fins a agost ja s'havien realitzat quasi tantes transmissions a través de la Plataforma com en tot l'any 2018. Especialment, s'ha registrat un gran augment en dos mesos consecutius, juny i juliol, per a donar llit a l'increment de tràmits electrònics que s'han produït per causa de la pandèmia i que està provocant un major ús d'aplicacions d'Administració Electrònica. En concret, l'augment produït en el mes de juny respecte del mes anterior, de més del 50%, és el major increment registrat en transmissions a través de la PID des de setembre de 2018.

Per a més informació pot consultar la Nota Tècnica: “ La Plataforma d'Intermediació en temps de pandèmia(Obri en nova finestra) "

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Servicis electrònics