accesskey_mod_content

El compliment de la directiva europea relativa a facturació electrònica en la contractació pública de CCAA i EELL

05 maig 2020

El passat 18 d'abril va finalitzar la pròrroga que establia la Directiva 2014/55/UE de 16 d'abril de 2014, relativa a facturació electrònica en la contractació pública, perquè les administracions regionals i locals europees s'adaptaren per a poder rebre factures que complisquen amb la norma europea (EN16931).

La Directiva 2014/55/UE de 16 d'abril de 2014(Obri en nova finestra)  exigix la definició d'una norma europea comuna per a la facturació electrònica a nivell semàntic, així com productes d'estandardització addicionals que milloren la interoperabilitat en el nivell de sintaxi.

La norma europea definix una Estructura Bàsica (CORE), que inclou informació estàndard obligatòria en totes les factures i una Especificació d'Ús de la Factura Bàsica (CIUS) que és una versió restringida de la norma i utilitza solament alguna de les diferents opcions proporcionades per la factura bàsica.
 

Per a facilitar l'adequació dels organismes del sector públic a Espanya i la seua interoperabilitat amb el marc europeu, la Secretaria General d'Administració Digital (SGAD), en el marc del projecte cofinançat per la Comissió Europea EUROFACE, va habilitar la possibilitat de presentar  factures en format EN16931 (UBL i CII) als proveïdors de béns i servicis de les Administracions Públiques espanyoles des del 18 d'abril de 2019. Estes factures han de complir les regles especificades en el CIUS de FACe .

Per tant, les administracions autonòmiques i locals adherides a FACe (més de 8.000), independentment de l'adequació dels seus punts propis d'entrada de factures, donen compliment a la Directiva, rebent factures en els formats europeus UBL 2.1 i CII des del 18 d'abril de 2019.

  • Servicis electrònics
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General