accesskey_mod_content

Publicada l'octava edició de l'informe del Sector intermediari de la informació

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

25 març 2020

L'Associació Multisectorial de la Informació (ASSETGE) ha publicat una nova edició de l'informe del Sector intermediari de la informació. Este informe examina l'evolució de les empreses reutilisadores de dades del sector públic i/o privat. Per a açò analitzen una sèrie d'indicadors com a nombre d'empreses, volum de vendes o nombre d'empleats.

En esta edició de l'Informe Informe del Sector intermediari de la informació , ASSETGE ha identificat 764 empreses dedicades al sector infomediario, un 9,6% més que en l'edició anterior. La distribució d'estes empreses per subsector d'activitat seguix sent similar, principalment dedicades a la informació geogràfica (22%), als estudis de mercat (21%) i al sector economicofinancer (20%).

L'informe destaca el dinamisme d'este sector. Xifra el creixement del sector infomediario en un 7%, per damunt del 3,5% de creixement del PIB nacional. També destaca l'augment en el nombre d'empleats del sector en un 3,1%. Altres dades de rellevància que arreplega este informe són els següents: El volum de vendes es xifra en 2.045.732.378 €; el capital subscrit d'estes empreses és de 346.867.065 € i el seu benefici net 92.082.918 €.

A més, l'informe arreplega dos enquestes, una realitzada a empreses infomediarias i una altra a representants del sector públic per a tindre una visió global de l'ecosistema de la informació. De la primera destaca que d'estes companyies que tracten dades, el 73% utilitzen tant fonts de dades públiques com a privades per a elaborar els seus productes o servicis; un 23% utilitza exclusivament dades públiques i un 4% només dades privades. Respecte als reptes als quals s'enfronten se centren en l'anàlisi de dades, seguit pel Big Data  i l'obertura de noves fonts de dades. D'altra banda, quant a les barreres per a la reutilització, les més esmentades són la diferent disponibilitat d'informació pública entre Comunitats Autònomes o Ajuntaments i la desactualització de la informació.

En l'enquesta a representants del Sector Públic de Comunitats Autònomes es posa de manifest  que la majoria de les CCAA tenen en compte la demanda per a prioritzar l'obertura de dades. D'altra banda, com a iniciatives per a fomentar l'obertura de dades, destaquen la difusió de casos d'èxit i la formació, i quant a la principal barrera per a la majoria de les CCAA és fonamentalment tècnica.

Per a finalitzar l'informe també arreplega una sèrie de casos d'èxit d'empreses infomediarias i exemples de bones pràctiques del sector públic.

Assetge, Font de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Infraestructures i servicis comuns