accesskey_mod_content

La Comissió Europea llança una consulta pública sobre la directiva de ciberseguretat NIS

08 juliol 2020

La Comissió posa en marxa el procediment per a la revisió de la Directiva sobre seguretat de xarxes i sistemes d'informació (NIS), començant amb una consulta pública que el seu objectiu és recopilar opinions sobre la seua implementació i impacte de possibles canvis.

Des de la seua adopció, la  Directiva NIS(Obri en nova finestra)  ha assegurat que els Estats membres estiguen millor preparats per als incidents cibernètics i ha augmentat la seua cooperació a través de el  Grup de Cooperació NIS(Obri en nova finestra) . Esta obliga a les empreses que brinden servicis essencials en sectors vitals (energia, transport, banca, infraestructures del mercat financer, salut, subministrament i distribució d'aigua i infraestructura digital), així com proveïdors de servicis digitals clau (com a motors de cerca o servicis de computació en el núvol o en línia) per a protegir els seus sistemes de tecnologia de la informació i informar a les autoritats nacionals sobre incidents de ciberseguretat importants.

La consulta(Obri en nova finestra) , que estarà oberta fins al 2 d'octubre de 2020, busca opinions i experiències de tots els interessats i ciutadans interessats.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat