accesskey_mod_content

El CCN-CERT desenvolupa microCLAUDIA per a protegir a organismes enfront de ransomware

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 abril 2020

El servici oferix l'actualització automàtica de les vacunes per a cobrir adaptacions a les noves formes d'execució del codi nociu.

El CERT del Centre Criptològic Nacional (CCN-CERT) ha desenvolupat microCLAUDIA, una capacitat basada en el motor de la seua solució CLAUDIA que proporciona protecció a organismes contra codi nociu de tipus ransomware, mitjançant el desplegament de vacunes.

microCLAUDIA, que se sumisca a la resta de ferramentes i solucions del CCN-CERT(Obri en nova finestra) , és un sistema que, mitjançant un agent, té la capacitat d'executar vacunes en equips windows amb l'objectiu de previndre infeccions.

La connexió de l'agent al servici central de microCLAUDIA, situat en el núvol del CCN-CERT, permet descarregar i executar les vacunes que l'organisme haja configurat per als seus equips. Una vegada descarregades, l'agent no requerix de connectivitat al núvol per a la seua execució ni d'un servici central o servidor instal·lat en l'organisme. Així mateix, el servici oferix l'actualització automàtica de les mateixes per a cobrir adaptacions a les noves formes d'execució del ransomware.

D'altra banda, el CCN-CERT administra el servici central en el seu núvol i s'encarrega de la generació de noves vacunes, permetent a l'organisme un accés a este servici per a la seua administració i supervisió.

Per a descarregar esta ferramenta o sol·licitar més informació, pot contactar amb el CCN-CERT a través de la direcció de correu electrònic microclaudia@ccn-cert.cni.es , indicant l'organisme al que pertany, o consultar la secció dedicada a microCLAUDIA en el nostre portal.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat