accesskey_mod_content

El CCN-CERT desenvolupa microCLAUDIA per protegir a organismes enfront de ransomware

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

27 abril 2020

El servei ofereix l'actualització automàtica de les vacunes per cobrir adaptacions a les noves formes d'execució del codi nociu.

El CERT del Centre Criptològic Nacional (CCN-CERT) ha desenvolupat microCLAUDIA, una capacitat basada en el motor de la seva solució CLAUDIA que proporciona protecció a organismes contra codi nociu de tipus ransomware, mitjançant el desplegament de vacunes.

microCLAUDIA, que se sumeixi a la resta d'eines i solucions del CCN-CERT(Obre en nova finestra) , és un sistema que, mitjançant un agent, té la capacitat d'executar vacunes en equips windows amb l'objectiu de prevenir infeccions.

La connexió de l'agent al servei central de microCLAUDIA, situat en el núvol del CCN-CERT, permet descarregar i executar les vacunes que l'organisme hagi configurat per als seus equips. Una vegada descarregades, l'agent no requereix de connectivitat al núvol per a la seva execució ni d'un servei central o servidor instal·lat en l'organisme. Així mateix, el servei ofereix l'actualització automàtica de les mateixes per cobrir adaptacions a les noves formes d'execució del ransomware.

D'altra banda, el CCN-CERT administra el servei central en el seu núvol i s'encarrega de la generació de noves vacunes, permetent a l'organisme un accés a aquest servei per a la seva administració i supervisió.

Per descarregar aquesta eina o sol·licitar més informació, pot contactar amb el CCN-CERT a través de l'adreça de correu electrònic microclaudia@ccn-cert.cni.es , indicant l'organisme al que pertany, o consultar la secció dedicada a microCLAUDIA al nostre portal.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE