accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: El Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'AGE i les seues OO.PP.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

02 febrer 2018

logo OBSAE

El Centre d'Operacions de Ciberseguretat (SOC) presta servicis horitzontals de ciberseguretat que augmenten la capacitat de vigilància i detecció d'amenaces en l'AGE i els seus Organismes Públics

El Centre d'Operacions de Ciberseguretat (conegut abreviadament com SOC o ‘SOC de l'AGE’) vé a prestar servicis horitzontals de ciberseguretat que augmenten la capacitat de vigilància i detecció d'amenaces en l'operació diària dels sistemes d'informació i comunicacions de l'Administració General de l'Estat i els seus Organismes Públics, així com a millorar la seua capacitat de resposta davant qualsevol atac. En concret, perseguix incrementar la protecció de la seguretat perimetral enfront d'amenaces externes, mitjançant la prestació de servicis horitzontals de ciberseguretat.

Així, el Centre d'Operacions de Ciberseguretat vé a materialitzar el Servici Compartit de Seguretat Gestionada per a dotar a l'Administració General de l'Estat i als seus Organismes Públics d'una infraestructura global i única que incloga l'equipament necessari, així com la seua configuració, posada en marxa, manteniment, operació, monitoratge i gestió d'incidents de manera centralitzada, com s'havia previst en primera Declaració de servicis compartits , a la llum de l'Estratègia Estratègia de Ciberseguretat Nacional i del seu Pla Nacional de Ciberseguretat. És una iniciativa conjunta del Centre Criptològic Nacional i de la Secretaria General d'Administració Digital .

Per a més informació pot consultar la nota tècnica:  ­­­ El Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'AGE i les seues OO.PP.

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Seguretat