accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: El Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'AGE i les seves OO.PP.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

02 febrer 2018

logo OBSAE

El Centre d'Operacions de Ciberseguretat (SOC) presta serveis horitzontals de ciberseguretat que augmenten la capacitat de vigilància i detecció d'amenaces en l'AGE i els seus Organismes Públics

El Centre d'Operacions de Ciberseguretat (conegut abreujadament com SOC o ‘SOC de l'AGE’) ve a prestar serveis horitzontals de ciberseguretat que augmentin la capacitat de vigilància i detecció d'amenaces en l'operació diària dels sistemes d'informació i comunicacions de l'Administració General de l'Estat i els seus Organismes Públics, així com a millorar la seva capacitat de resposta davant qualsevol atac. En concret, persegueix incrementar la protecció de la seguretat perimetral enfront d'amenaces externes, mitjançant la prestació de serveis horitzontals de ciberseguretat.

Així, el Centre d'Operacions de Ciberseguretat ve a materialitzar el Servei Compartit de Seguretat Gestionada per dotar a l'Administració General de l'Estat i als seus Organismes Públics d'una infraestructura global i única que inclogui l'equipament necessari, així com la seva configuració, engegada, manteniment, operació, monitoratge i gestió d'incidents de manera centralitzada, com s'havia previst a la primera Declaració de serveis compartits , a la llum de l'Estratègia Estratègia de Ciberseguretat Nacional i del seu Pla Nacional de Ciberseguretat. És una iniciativa conjunta del Centre Criptològic Nacional i de la Secretaria General d'Administració Digital .

Per a més informació pot consultar la nota tècnica:  ­­­ El Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'AGE i les seves OO.PP.

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Seguretat