accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: La Nova Directiva en matèria de Reutilització de la Informació del Sector Públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 juliol 2019

Logo OBSAE

S'inicia ara el termini perquè l'Estat espanyol inicie la seua trasposició, amb la data límit de 17 de juliol de 2021.

La Comissió va iniciar el procés de revisió de la Directiva 2013/37/EC concloent-se amb la publicació en DOUE, el 26 de juny, de la nova Directiva (UE) 2019/1024(Obri en nova finestra) del Parlament Europeu i del Consell en matèria d'obertura de dades del sector públic i la seua reutilització, de la qual cal destacar el següent:

  • Respecte a la provisió de dades dinàmiques via APIs es crea el concepte de Dataset d'alt impacte que es determinaran per mitjà d'Actes Delegats,  amb l'obligació als EEMMs de la seua posada a disposició via APIs. En la resta dels casos es planteja posar-los a disposició en un temps raonable de manera que no supose un esforç desproporcionat.
  • Respecte a les tarifes es planteja reduir les excepcions que permeten cobrar més dels costos marginals per a la provisió de les dades. En este sentit, els Dataset d'alt impacte que es determinen hauran de proveir-se gratuïtament.
  • S'amplia l'abast a empreses públiques, però amb un règim jurídic més lax amb vista als costos i les obligacions. No obstant açò, tot alliberament de dades ha de ser transparent, no discriminatòria i sense requisits d'exclusivitat.
  • Dades d'investigació: els Estats Membre hauran de prendre mesures perquè organitzacions d'investigació púbiques o que disposen de fons públics per als seus projectes comencen a obrir les seues dades. La Directiva s'enfoca en les dades que ja estan publicats d'este tipus d'organitzacions.
  • Respecte a la no exclusivitat, s'introduïxen requisits de transparència dels acords.

Per a més informació pot consultar la Nota Tècnica: " La Nova Directiva en matèria de Reutilització de la Informació del Sector Públic "

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Servicis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE