accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: La Nova Directiva en matèria de Reutilització de la Informació del Sector Públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

04 juliol 2019

Logo OBSAE

S'inicia ara el termini perquè l'Estat espanyol iniciï la seva trasposició, amb la data límit de 17 de juliol de 2021.

La Comissió va iniciar el procés de revisió de la Directiva 2013/37/EC concloent-se amb la publicació en DOUE, el 26 de juny, de la nova Directiva (UE) 2019/1024(Obre en nova finestra) del Parlament Europeu i del Consell en matèria d'obertura de dades del sector públic i la seva reutilització, de la qual cal destacar el següent:

  • Respecte a la provisió de dades dinàmiques via APIs es crea el concepte de Dataset d'alt impacte que es determinaran per mitjà d'Actes Delegats,  amb l'obligació als EEMMs de la seva posada a disposició via APIs. En la resta dels casos es planteja posar-los a disposició en un temps raonable de manera que no suposi un esforç desproporcionat.
  • Respecte a les tarifes es planteja reduir les excepcions que permetin cobrar més dels costos marginals per a la provisió de les dades. En aquest sentit, els Dataset d'alt impacte que es determinin hauran de proveir-se gratuïtament.
  • S'amplia l'abast a empreses públiques, però amb un règim jurídic més lax amb vista als costos i les obligacions. No obstant això, tot alliberament de dades ha de ser transparent, no discriminatòria i sense requisits d'exclusivitat.
  • Dades de recerca: els Estats Membre hauran de prendre mesures perquè organitzacions de recerca púbiques o que disposin de fons públics per als seus projectes comencin a obrir les seves dades. La Directiva s'enfoca en les dades que ja estan publicats d'aquest tipus d'organitzacions.
  • Respecte a la no exclusivitat, s'introdueixen requisits de transparència dels acords.

Per a més informació pot consultar la Nota Tècnica: " La Nova Directiva en matèria de Reutilització de la Informació del Sector Públic "

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Serveis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE