accesskey_mod_content

Esdeveniments

XII Jornades STIC CCN-CERT

  • Kinépolis (Ciutat de la Imatge) C/ Edgar Neville, s/n. Pozuelo de Alarcón (Madrid)
  • 12 desembre 2018 - 13 desembre 2018
  • 09:00

La Capacitat de Resposta a Incidents del Centre Criptològic Nacional, CCN-CERT, organitza les seues Jornades. Baix el lema “Ciberseguretat, cap a una resposta i dissuasió efectiva”, les dotzenes Jornades del CERT Governamental Nacional tindran lloc els dies 12 i 13 de desembre de 2018.

El  Centre Criptològic Nacional(Obri en nova finestra) (CCN), organisme adscrit a el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) té, entre unes altres, la funció de contribuir a la millora de la ciberseguretat espanyola, sent el centre d'alerta i resposta nacional que coopere i ajude a respondre de forma ràpida i eficient als ciberatacs i a afrontar de forma activa les ciberamenazas.

En esta tasca de crear una sòlida cultura de ciberseguretat, el CCN escomet un gran nombre d'accions d'informació i sensibilització, amb la finalitat de proporcionar a tots els actors implicats les ferramentes i coneixements necessaris per a la protecció de la seua informació, sistemes i servicis. I d'entre totes elles, les Jornades STIC CCN-CERT, la dotzena edició del qual presentem ara, s'han convertit en el principal encontre de ciberseguretat celebrat a Espanya, no solament pel gran èxit de convocatòria (s'espera superar als més d'1.700 assistents de 2017), sinó també per la qualitat dels temes abordats i per l'experiència i coneixement dels ponents.

En esta ocasió, el lema triat per a estes XII Jornades STIC CCN-CERT és “Ciberseguretat, cap a una resposta i dissuasió efectiva”, abordant el canvi de paradigma en la protecció del ciberespai i en la necessitat d'avançar a el paradigma de la resiliència. Tot açò acceptant un risc residual, on cada vegada tinguen un major pes les capacitats de monitorizacion i vigilància, al costat d'una resposta eficaç en totes les instàncies de l'Estat (ciutadans, empreses i sector públic).

Davant l'exigència de comptar amb una resposta centrada en la detecció, en la traçabilitat i en l'emprenedoria d'accions penals contra els ciberdelinqüents, és necessari que es desenvolupen mesurades que siguen creïbles i dissuasòries enfront dels atacants.

solament en el marc d'una cooperació creixent entre el sector públic i privat i impulsant la comunitat d'intel·ligència i construint un ambient de confiança mútua, s'aconseguirà reforçar la ciberseguretat en tots els seus àmbits i dissuadir a l'atacant de les seues intencions.

Programa(Obri en nova finestra)

Inscripció(Obri en nova finestra)

Font original de l'esdeveniment(Obri en nova finestra)

Vídeos, galeria fotogràfica i textos de les ponències(Obri en nova finestra)

 

  • Seguretat
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General