El Consell de Ministres va nomenar el passat dia 14 als nous secretaris d'Estat depenents del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital . El Ministeri reforça així la seua àrea de transformació digital amb la creació de dos noves Secretaries d'Estat : la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, que dirigirà Carme Artigas, i la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, al capdavant de la qual estarà Roberto Sánchez.
El Govern reforça l'àrea de transformació digital
"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".
17 gener 2020
La creació de les dos Secretaries d'Estat reforça el compromís del Govern amb la digitalització de l'economia espanyola. Es transferix al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital la Secretaria General d'Administració Digital.
La Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
La Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial té per objecte impulsar la transformació digital de la nostra societat, amb la finalitat d'aconseguir un creixement pròsper, segur, confiable, integrador i que respecte els drets dels ciutadans. Estarà baix la seua direcció la Secretaria General d'Administració Digital , responsable de la transformació digital del conjunt de l'Administració General de l'Estat i fins ara depenent de el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública .
Carme Artigas és empresària i una reconeguda experta en big data, intel·ligència artificial i innovació tecnològica, amb més de 25 anys d'experiència en la indústria tecnològica i de les telecomunicacions. Actualment, és membre de la junta directiva de la Associació Espanyola de Directius (AED), membre del think-tank Data Innovation Network de la Universitat de Columbia de Nova York i col·laboradora en el Real Institut Elcano .
Enginyera Superior Química per el Institut Químic de Sarrià (IQS) i llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat Ramón Llull , la nova Secretària d'Estat compta amb un postgrau de Direcció d'empreses Industrials per l'IQS i un grau en Direcció executiva en Capital de risc per l'Haas School of Economics de la Universitat de Berkeley (Califòrnia).
La Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals
D'altra banda, la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals té l'objectiu de promoure la connectivitat i el desplegament de les infraestructures digitals per a col·locar a Espanya a l'avantguarda en la transformació tecnològica.
Això inclou tant la regulació com la coordinació amb els programes europeus i internacionals per a promoure la normalització, estandardització i certificació de les infraestructures de telecomunicacions i digitals que facilite el seu desplegament. Entre els reptes d'esta Secretaria d'Estat està alliberar l'espai radioelèctric necessari abans del 30 de juny d'enguany per al desenvolupament de les noves xarxes 5G a Espanya i procedir a la seua reassignació mitjançant subhasta, així com garantir una connectivitat de qualitat perquè tota la ciutadania puga aconseguir els beneficis de la tecnologia 5G.
Roberto Sánchez compta amb una dilatada experiència tant en el sector privat com en el públic. Fins al seu nomenament com a secretari d'Estat ha sigut director general de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació. Ha ocupat també posats de responsabilitat en organismes com l'Ajuntament Ajuntament de Madrid , la secretaria general de Ciència i la secretaria general d'Innovació. En 1999 va ser triat «Enginyer de l'Any» pel Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació . L'any 2012 li va ser atorgada la «Placa al Mèrit de les Telecomunicacions». Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid , Roberto Sánchez és funcionari de carrera del Cos Superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l'Administració General de l'Estat.
- Ciutadà