En Índex d'Economia i Societat Digital 2021 , elaborat amb dades de 2020, España ocupa la novenaposició dels 27 Estats membres de la UE.
Este índex analitza els indicadors de quatre àmbits: Capital humà, Connectivitat, Integració de la tecnologia digital i Servicios públics digitals. En l'edició de 2021, la Comissió Europea ha ajustat l'informe
Administració electrònica
España ocupa el seté lloc en la UE en matèria de servicis públics digitals, obtenint 80,7 punts, molt per damunt de la mitjana de la UE (68,1). Este component de l'informe valora cinc indicadors: Usuaris de l'administració electrònica, Formularis precumplimentados, Servicios públics digitals per als ciutadans, Servicios públics digitals per a empreses i Dades obertes.
Estos indicadors mostren un nivell alt d'interacció en línia entre les autoritats públiques, els ciutadans i les empreses. El 67 % dels usuaris d'internet espanyols participa activament en els servicis d'administració electrònica, en comparació del 64% de la mitjana de la UE. España va obtindre 78 punts en l'indicador de formularis precumplimentados (que mesura la reutilització de la informació que es transmet d'unes administracions a altres per a facilitar la vida als ciutadans), puntuació que supera amb escreix la mitjana de la UE de 63 punts, gràcies a que el sistema espanyol no sol·licita informació a ciutadans i empreses que donen el seu consentiment perquè l'Administració els recapte pels seus propis mitjans. Quant als servicis públics per a la ciutadania, España va obtindre 82 punts per als ciutadans (enfront de la mitjana de 75 punts de la UE) i 94 per a les empreses (en comparació dels 84 punts de mitjana de la UE).
España obté molt bons resultats en l'indicador de dades obertes, en el qual ocupa la segona posició de la UE amb una puntuació del 94 % (16 punts percentuals per damunt de la mitjana de la UE).