En Índex d'Economia i Societat Digital 2021 , elaborat amb dades de 2020, España ocupa la novenaposició dels 27 Estats membres de la UE.
Aquest índex analitza els indicadors de quatre àmbits: Capital humà, Connectivitat, Integració de la tecnologia digital i Serveis públics digitals. En l'edició de 2021, la Comissió Europea ha ajustat l'informe
Administració electrònica
España ocupa el setè lloc en la UE en materia de servicios públicos digitales, obteniendo 80,7 puntos, muy por encima de la media de la UE (68,1). Este componente del informe valora cinco indicadores: Usuarios de la administración electrónica, Formularios precumplimentados, Servicios públicos digitales para los ciudadanos, Servicios públicos digitales para empresas y Datos abiertos.
Aquests indicadors mostren un nivel alto de interacción en línea entre las autoridades públicas, los ciudadanos y las empresas. El 67 % de los usuarios de internet españoles participa activamente en los servicios de administración electrónica, en comparación con el 64% de la media de la UE. España obtuvo 78 puntos en el indicador de formularis precumplimentados (que mesura la reutilització de la informació que es transmet d'unes administracions a altres per facilitar la vida als ciutadans), puntuació que supera amb escreix la mitjana de la UE de 63 punts, gràcies a que el sistema espanyol no sol·licita informació a ciutadans i empreses que donin el seu consentiment perquè l'Administració els recapti pels seus propis mitjans. Quant als serveis públics per a la ciutadania, España va obtenir 82 punts per als ciutadans (enfront de la mitjana de 75 punts de la UE) i 94 per a les empreses (en comparació dels 84 punts de mitjana de la UE).
España obté molt bons resultats en l'indicador de dades obertes, en el que ocupa la segunda posición de la UE con una puntuación del 94 % (16 puntos porcentuales por encima de la media de la UE).