accesskey_mod_content

Fundació Telefònica presenta l'Informe de la Societat Digital a Espanya 2022

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

07 setembre 2022

Este informe arreplega els indicadors socials més rellevants per a mesurar l'avanç cap a la digitalització, entre els quals destaca l'administració electrònica.

Estem immersos en una etapa de transició caracteritzada per la incertesa en general, per la inestabilitat econòmica global, i per la volatilitat dels mercats. Davant esta situació, la digitalització es presenta com a palanca clau de creixement econòmic i com a ferramenta de recuperació, amb especial protagonisme del 5G. El desplegament d'esta tecnologia representa una oportunitat única per a reactivar l'economia espanyola amb inversions de més de 5.000 milions d'euros i la creació de més de 300.000 ocupacions, a més de perfilar-se com una ferramenta per a promoure la sostenibilitat mediambiental reduint les emissions anuals totals de la Unió Europea fins a en un 20%.

Són dades que s'arrepleguen en Societat Digital a Espanya 2022, l'informe de Fundació Telefònica que reunix els indicadors socials més rellevants per a mesurar l'avanç cap a la digitalització.

El grau de digitalització de la societat espanyola ha sigut una de les principals causes que organitzacions i persones hagen sigut capaces de recuperar o mantindre la seua activitat després de la crisi del coronavirus. A més, la pandèmia ha impulsat la transició digital del país posicionant a Espanya en el nové lloc dins dels vint-i-set Estats membres de la Unió Europea en l'informe DESI 2021 (Índex d'Economia i Societat Digital) de la Comissió Europea, avançant dos llocs respecte a l'exercici anterior.

Administració electrònica

Espanya destaca especialment en connectivitat i servicis públics digitals. En este sentit l'informe posa en relleu tant el creixement del nombre d'usuaris de l'Administració electrònica com l'augment del volum de tramitació electrònica. Entre les claus per a facilitar l'accés als ciutadans als servicis públics digitals l'informe assenyala la simplificació dels mecanismes d'autenticació i validació o l'ús de ferramentes com la Plataforma d'Intermediació de Dades (PID).

Segons l'informe totes les dades exposades en ell mostren la puixança de l'Administració electrònica i el govern obert a Espanya, fet reconegut per diversos organismes internacionals, que situen al nostre país al capdavant de diversos rànquings.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica