accesskey_mod_content

Fundació Telefònica presenta l'Informe de la Societat Digital a Espanya 2022

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

07 setembre 2022

Aquest informe recull els indicadors socials més rellevants per mesurar l'avanç cap a la digitalització, entre els quals destaca l'administració electrònica.

Estem immersos en una etapa de transició caracteritzada per la incertesa en general, per la inestabilitat econòmica global, i per la volatilitat dels mercats. Davant aquesta situació, la digitalització es presenta com a palanca clau de creixement econòmic i com a eina de recuperació, amb especial protagonisme del 5G. El desplegament d'aquesta tecnologia representa una oportunitat única per reactivar l'economia espanyola amb inversions de més de 5.000 milions d'euros i la creació de més de 300.000 ocupacions, a més de perfilar-se com una eina per promoure la sostenibilitat mediambiental reduint les emissions anuals totals de la Unió Europea fins a en un 20%.

Són dades que es recullen en Societat Digital a Espanya 2022, l'informe de Fundació Telefònica que reuneix els indicadors socials més rellevants per mesurar l'avanç cap a la digitalització.

El grau de digitalització de la societat espanyola ha estat una de les principals causes que organitzacions i persones hagin estat capaces de recuperar o mantenir la seva activitat després de la crisi del coronavirus. A més, la pandèmia ha impulsat la transició digital del país posicionant a Espanya en el novè lloc dins dels vint-i-set Estats membres de la Unió Europea en l'informe DESI 2021 (Índex d'Economia i Societat Digital) de la Comissió Europea, avançant dos llocs respecte a l'exercici anterior.

Administració electrònica

Espanya destaca especialment en connectivitat i serveis públics digitals. En aquest sentit l'informe posa en relleu tant el creixement del nombre d'usuaris de l'Administració electrònica com l'augment del volum de tramitació electrònica. Entre les claus per facilitar l'accés als ciutadans als serveis públics digitals l'informe assenyala la simplificació dels mecanismes d'autenticació i validació o l'ús d'eines com la Plataforma d'Intermediació de Dades (PID).

Segons l'informe totes les dades exposades en ell mostren la puixança de l'Administració electrònica i el govern obert a Espanya, fet reconegut per diversos organismes internacionals, que situen al nostre país al capdavant de diversos rànquings.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica