" /> PAe - S'ha publicat la nova versió de la Caixa de Ferramentes del Marc Europeu d'Interoperabilitat
accesskey_mod_content

S'ha publicat la nova versió de la Caixa de Ferramentes del Marc Europeu d'Interoperabilitat

25 octubre 2021

Esta nova versió introduïx un canvi d'enfocament de "Recomanacions" a "Pilars" per a aprofitar el potencial dels seus elements i augmentar el valor general i l'experiència de l'usuari.

La  EIF Toolbox(Obri en nova finestra)  és una ferramenta d'orientació per a les Administracions Públiques europees sobre com alinear els seus Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFs) amb el Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF) i fomentar així el disseny i la implementació de servicis digitals interoperables a nivell nacional i europeu.

L'estructura de la Caixa de ferramentes proporciona un enfocament complet sobre la interoperabilitat de les Administracions Públiques a Europa. Permet als usuaris accedir a informació i solucions reutilitzables i material de suport per a abordar aspectes específics de la interoperabilitat en dissenyar una nova solució digital o renovar les existents.

 

 

L'EIF Toolbox v2.0 inclou noves característiques interessants com:

  • La navegació a través dels Pilars de l'EIF, que s'ha simplificat i millorat visualment per a fer que la interoperabilitat siga més "procesable" a través de la creació de tres noves pàgines:

  • S'han creat 25 noves pàgines personalitzades que representen tots els pilars de el EIF. Cadascuna d'estes pàgines, proporciona informació detallada relacionada amb cada pilar.

  • També s'han integrat nous elements en cada pàgina relacionats amb l'aplicació de l'EIF que s'enriquiran encara més amb el temps, iniciatives jurídiques i polítiques pertinents de la UE (encara en construcció):​
    • Bones pràctiques i exemples concrets d'interoperabilitat
    • Estàndards oberts i especificacions que recolzen la interoperabilitat
    • Solucions que recolzen l'aplicació dels pilars pertinents de l'EIF

A partir d'ara, els Estats membres tindran la possibilitat de presentar les seues pròpies bones pràctiques i exemples pràctics omplint un formulari en línia a través del botó “Contribute to the EIF Toolbox” en el menú de l'esquerra de la caixa de ferramentes.
Estos exemples de Millors Pràctiques estaran disponibles en la pàgina EIF Community per a estimular els debats amb els membres entorn de/entorn de l'aplicació de l'EIF.

La caixa de ferramentes de el EIF és una ferramenta global en l'aplicació de el Marc Europeu d'Interoperabilitat en els Estats membres. Com a tal, mostrar exemples de bones pràctiques és fonamental per a la seua evolució.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat