accesskey_mod_content

El projecte DE4A demostra en la Setmana Europea de Regions i Ciutats com simplificar les relacions entre governs i ciutadans i empreses

04 octubre 2021

El 12 d'octubre de 2021, de 17:30 a 18:30 (CEST), Digital Europe for All (DE4A), projecte finançat pel programa europeu Horitzó 2020, mostra, a través del seu pilot “Moving Abroad”, com simplificar la interacció entre administracions públiques i ciutadans europeus no nacionals en una sessió informativa online de la 19ª Setmana Europea de Regions i Ciutats (#EURegionsWeek).

Tant per a les Regions i Ciutats com per als Estats membres de la UE, és essencial aconseguir un Mercat Únic Digital eficient on les empreses i els ciutadans europeus puguen exercir els seus drets sense barreres frontereres, facilitant així tant el creixement continu de les empreses com la mobilitat dels treballadors i els ciutadans que són necessaris per a atraure noves inversions.

Com a soci seleccionat per a la Setmana Europea de Regions i Ciutats, tots els assistents a l'esdeveniment europeu poden participar en la sessió informativa online “ Simp lificando com ciutadans i negocis interactuen amb els governs ” organitzada per DE4A. La sessió té lloc el dimarts 12 d'octubre de 17:30 a 18:30 (CEST) i en ella DE4A presenta els desafiaments de la interoperabilitat transfronterera i com el projecte ajuda a solucionar-los en benefici de ciutadans i  empreses mitjançant un dels seus pilots, “Moving Abroad”, el qual es llança a l'octubre 2021 amb l'objectiu de crear processos digitals que permeten sol·licitar i entregar proves administratives en temps real sense barreres d'idioma, la qual cosa facilita la mobilitat dels ciutadans europeus entre Estats membres. 

La Setmana Europea de Regions i Ciutats (#EURegionsWeek) és el major esdeveniment anual dedicat a les polítiques de cohesió que se celebra a Brussel·les. Ha anat creixent fins a convertir-se en una plataforma única de comunicació i relacions entre totes les regions i ciutats d'Europa, incloent polítics, funcionaris, experts i acadèmics.

Ara està obert el registre per a la sessió “ Simplificant com ciutadans i negocis interactuen amb els governs ” organitzada per DE4A.

Sobre DE4A

Els Estats membres de la Unió Europea s'enfronten a diversos desafiaments per a proporcionar millors servicis que permeten aconseguir un mercat únic digital completament operatiu, que faciliten de forma efectiva l'exercici dels drets del Mercat Únic per part de ciutadans i empreses.

Digital Europe for All (DE4A) és un projecte H2020 de tres anys orientat a pilots, que compta amb 23 socis de 10 Estats membres i que el seu objectiu és donar suport en tota Europa a la Passarel·la Digital Única, creada pel Reglament (UE) 2018/1724, i ajudar al fet que el Mercat Únic Digital siga  una realitat.

El projecte està alineat amb el Pla d'Acció d'Administració Digital 2016-2020 i amb l'Estratègia d'Implementació del Marc Europeu d'Interoperabilitat, en total compliment de les normatives aplicables, per a establir una cultura de co-creació, transparència, responsabilitat i confiança.

L'objectiu és facilitar la migració cap a uns Servicis Públics Digitals a Europa que la seua operativa compte amb la col·laboració de diferents participants sense fronteres geogràfiques ni sectorials, reforce la confiança en les institucions públiques i desencadene múltiples efectes positius quantificables en la millora de l'eficiència i la reducció de càrregues administratives i costos.

El projecte ha rebut finançament del programa d'investigació i innovació de la Unió Europea “Horitzó 2020” (H2020) baix l'acord de finançament nº 870.635.

  • Ciutadà
  • Cooperació interadministrativa