accesskey_mod_content

Entrega dels Premis Excel·lència, Innovació i Ciutadania en les administracions públiques

07 abril 2021

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha destacat que els premis en les administracions públiques són un reconeixement i alhora un èxit de la cogobernanza i  cooperació entre les diferents administracions públiques.

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha presidit l'acte d'entrega de la XIII edició dels Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública subratllant que  els reconeixements posen en valor el públic i la vocació de servici del personal de les entitats locals, comunitats autònomes i Administració General de l'Estat (AGE): “Són exemples de la matèria amb la qual es forgen l'excel·lència i les guanyes de superació de les administracions i de les persones que treballen en elles per i per a la ciutadania. Són exemple del valor del servici públic, i ho han demostrat durant la pandèmia”.

454 candidatures de totes les administracions públiques des de 2015

Estos premis es van posar en marxa en 2005, en el marc general per a la Millora de la Qualitat en l'Administració General de l'Estat, convertint-se en un programa de reconeixement (certificacions i premis) obert des del principi a la participació voluntària de totes les administracions públiques.

Des de la primera convocatòria s'han presentat un total de 454 candidatures, 225 pertanyents a l'Administració General de l'Estat, 104 de les comunitats autònomes, 94 d'entitats locals i 31 procedents d'organismes públics.

En la XIII edició dels premis s'han rebut 54 candidatures: 28 projectes procedents de l'Administració General de l'Estat, 11 de les entitats locals, 9 de les comunitats autònomes i 6 d'organismes públics. De les 54 candidatures rebudes, 22 han optat al Premie Innovació, 19 al Premie Ciutadania i 13 al Premi a l'Excel·lència.

XIII PREMIS QUALITAT I INNOVACIÓ EN LA GESTIÓ PÚBLICA

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha entregat els premis corresponents a la XIII edició. Estos són els premiats:

Premi a l'Excel·lència en la Gestió Pública

 • Universitat de Cadis.  Arreplega el rector, Francisco Piniella.
 • Accésit: Subdelegació de Defensa a Toledo. Arreplega el delegat de Defensa a Castella-la Manxa, coronel Juan Luis Vizuete.
 • Accésit: Organisme Autònom “Madrid Salut” de l'Ajuntament de Madrid. Arreplega el gerent, Antonio Prieto.
 • Menció Especial: Hospital Universitari Infanta Leonor, Servici Madrileny de Salut. Arreplega la gerent del centre sanitari, Carmen Pantoja.

Premi a la Innovació en la Gestió

 • Agència Estatal d'Administració Tributària, per la pràctica “Digitalització de la devolució d'IVA a viatgers (DIVA)”. Arreplega el director general de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, Jesús Gascón.
 • Accésit: Direcció general de la Guàrdia Civil, per la pràctica “El sistema de concurs de mèrits per a la provisió de destinacions en la Guàrdia Civil”. Arreplega el cap del Comandament de Personal de la Guàrdia Civil, tinent general Francisco Díaz Alcantud.
 • Accésit: Comissionat de Transparència i Accés a la Informació Pública de Canàries, per la pràctica “Aplicació telemàtica T-Canària i Índex de Transparència de Canàries (IT Canàries). Arreplega el comissionat, Daniel Cerdán.
 • Accésit: Sotssecretaria del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, per la pràctica “Pla d'Agilitat en els Recursos de Telefonia (PART)”. Arreplega la subdirectora general de Recursos, Reclamacions i Relacions amb l'Administració de Justícia, Carmen Blanco.

Premie Ciutadania

 • Agència Espanyola de Protecció de Dades, per la pràctica: “Del pla estratègic al pla de sostenibilitat i responsabilitat social: Menors i ús responsable d'Internet, canal prioritari, espai web d'ajuda per a les víctimes de violència de gènere, prevenció de l'assetjament digital en l'àmbit laboral, codi ètic de l'AEPD”. Arreplega la directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar Espanya.
 • Accésit: Gerència d'Atenció Integrada de Ciudad Real, Servici de Salut de Castella-la Manxa, per la pràctica “Obrint camins a la participació ciutadana en salut”. Arreplega el director gerent de la Gerència d'Atenció Integrada de Ciudad Real, Alberto Jara.
 • Accésit: Hospital Universitari Ramón y Cajal, Servici Madrileny de Salut, per la pràctica “Humanització dels espais de l'Hospital de Dia Mèdic”. Arreplega la doctora en Farmàcia i coordinadora de l'Hospital de Dia Mèdic, Ana María Álvarez.
 • Accésit: Entitat Pública Empresarial RED.ES, per la pràctica “Programa escoles connectades”. Arreplega el director general de Red.es, David Cierco.

Novetats per a la XIV edició dels premis

Entre les novetats de la XIV convocatòria, es va a tindre molt en compte la reacció de les administracions públiques davant la pandèmia, especialment les respostes creatives i innovadores enfront dels reptes plantejats, Covid-19 , Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

La XIV edició, convocada al gener d'enguany, ha rebut ja 56 candidatures procedents de les diferents administracions públiques.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

 • Cooperació interadministrativa
 • Govern obert