accesskey_mod_content

OSOR publica els informes sobre polítiques de sofware de codi obert de 10 països europeus

16 abril 2020

L'equip d'OSOR ha publicat els informes de 10 països europeus, entre ells Espanya, sobre les seues polítiques de programari de codi obert.

Durant els últims mesos, l'equip d'OSOR OSOR(Obri en nova finestra)  (Open Source Observatory) ha dut a terme investigacions en tots els països de la Unió Europea amb la finalitat de compilar informació de la situació de cada pais membre quant a les seues polítiques de programari de codi obert.

El resultat d'aquest treball són estos informes(Obri en nova finestra) , centrats en el sector públic, que tenen com a objectiu donar una visió general de les polítiques i iniciatives de programari de codi obert en cada país. 

L'equip d'OSOR també ha estat en contacte amb més de 40 persones que treballen en diversos governs, administracions públiques i associacions, que estan contribuint amb la seua experiència per a enriquir els informes.

El contingut dels informes

En cada informe, es tindrà una visió general dels actors governamentals, els actors estratègics, el marc polític i legal, i les iniciatives en el sector públic relacionades amb el programari de codi obert de cada país. Si desitja fer una ullada als aspectes més destacats de cada país, els informes també es complementen amb una fulla informativa d'una pàgina(Obri en nova finestra) . Tots dos documents poden descarregar-se i reutilitzar-se (autoritzats baix la llicencia CC BY 4.0).

Una vegada que es publiquen tots els informes dels països, l'equip d'OSOR durà a terme un estudi exhaustiu en forma d'anàlisi comparativa, donant una visió general completa de les tendències observables i les diverses fortaleses de les polítiques de programari de codi obert en tota la Unió Europea.

Col·laborar és possible

L'equip d'OSOR està obert a atendre qualsevol iniciativa o informació d'actors dels països membres. Si l'informe ja ha sigut publicat -com és el cas d'Espanya-  o si està per arribar, i es té més informació sobre polítiques i iniciatives de programari de codi obert en el sector públic en tota la UE, s'ha obert una línia de comunicació via email .

  • Programari Lliure
  • Govern obert
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General